Uudistetulla muistiopohjalla kaikki laskentatunnisteet

22.11.2018 / Talpa

Talpan asiakkaille, toimialoille, virastoille ja liikelaitoksille otetaan käyttöön marraskuun aikana uusi muistiopohja-lomake. Tarkoitus on, että sama lomake tulee käyttöön kaikille. Uudistetusta lomakkeesta löytyvät kaikki kaupungin käyttämät laskentatunnisteet.

Lue lisää

Käsittele matka- ja kuluveloitukset ajoissa

22.11.2018 / Matkahallinta

M2-matka- ja kulunhallintajärjestelmä on kiinni 24.-28.12.2018. Kuluvan vuoden kilometri- ja kuluveloitukset sekä matkalaskut tulee olla käsiteltyinä 21.12. mennessä.

Lue lisää

Arkistoitujen ostolaskujen haku BIP Monitorilla

22.11.2018 / Ostolaskut

Vuonna 2014 tai sitä ennen saapuneita ostolaskuja voi selailla BIP Monitorista, mutta hieman eri tavalla kuin ennen.

Lue lisää

Toimiva työterveysyhteistyö näkyy arjessa

22.11.2018 / Henkilöstö

Talpa ja Työterveys Helsinki aloittivat vuonna 2016 tiiviimmän yhteistyön osana Työterveyslaitoksen hanketta. Selkeämmät roolit ja syvempi luottamus näkyivät konkreettisesti, kun vuoden aikana saatiin sairauspoissaoloja vähenemään tuntuvasti. Hankkeen loppuseminaari pidettiin 10.10.2018.

Lue lisää

Nordea virallinen nimi muuttunut

22.11.2018 / Maksuliikenne

Nordean virallinen nimi on nyt Nordea Bank Oyj.

Lue lisää

Nähdään Talpassa syksyllä!

13.09.2018 / Talpa

Syksyllä jatkuvat taas asiakaskohtaiset Talpa-päivät, kun ensimmäisenä Konttori27:ään saapuu keskushallinnon väkeä lokakuussa. Jokaiseen tilaisuuteen lähetetään sähköpostilla ilmoittautumislinkki. Osallistua voi myös etänä. Kevään asiakaspäivät keräsivät Talpan auditorioon yhteensä lähes 350 osallistujaa – palaute oli myönteinen, joten aiomme jatkossakin järjestää ajankohtaispäivät jokaiselle asiakkaalle kaksi kertaa vuodessa.

Lue lisää

Helpota arkeasi, M2-käyttäjä: ota myös M2 Mobiili käyttöön

13.09.2018 / Matkahallinta

Kaikki matka- ja kululaskujen käsittelyvaiheet onnistuvat M2 Mobiililla. Hyödynnä matkahallinnan kattavia ja ruutukaappauksin kuvitettuja ohjeita tutustuessasi M2 Blue- ja M2 Mobiili -järjestelmien toimintoihin.

Lue lisää

Luvassa uusia automatisointeja pitkin syksyä

13.09.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen Talpassa etenee hyvää vauhtia, ja kesäkaudellakin saatiin useampi uusi automatisaatio tuotantoon. Syksyä kohti tahti sen kuin kiihtyy, sillä tavoitteena on saada 20 omaa kohdetta käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää

Ensi vuoden talous- ja palkkapalvelujen hinnat

13.09.2018 / Talpa

Vuoden 2019 Talpan palvelujen alustavat hinnat julkaistiin kesäkuussa. Hinnoitteluperusteena on entiseen tapaan tuotteen omakustannushinta. Tuotevalikoima säilyy samana kuin vuonna 2018 lukuun ottamatta yhtä uutta tuotetta: tilaukseen täsmäytyvä ostolasku. Uusi tuote on hinnoiteltu huomattavasti muita ostolaskuja halvemmaksi. Tällä halutaan kannustaa asiakkaita prosessin mukaiseen, oikeaan toimintatapaan.

Lue lisää

Mitkä asiat koet tärkeinä taloushallinnon palveluissa? Entä kuinka olemme Talpassa onnistuneet?

13.09.2018 / Asiakaspalvelu

Lähetämme asiakastyytyväisyyskyselyn perjantaina 14.9. ja maanantaina 17.9. noin 2500 yhteistyökumppanillemme. Jakeluun kuuluu toimialojen, liikelaitosten ja osakeyhtiöiden talous- ja palkkahallinnon asiantuntijoita, talous-. hallinto- ja henkilöstöpäälliköitä sekä -sihteereitä, controllereita, esimiehiä. Asiakaskohtaisiin tuloksiin palataan toimialojen kanssa viimeistään kevään tapaamisissa ja Talpa-päivissä.

Lue lisää

HR-työpöytä, eTaika ja kumppanit – digistrategian toteuttamista ja yhteistyön nopeuttamista

13.09.2018 / Palkanlaskenta

Sähköisten järjestelmien hyödyntäminen paitsi sujuvoittaa asioiden hoitamista, on myös linjassa kaupungin digistrategian kanssa. Erityisesti koulutushakemusten tekemisen ja loma-ajan sijaisten sähköisen merkinnän kanssa kaupungin henkilöstöllä on vielä petrattavaa.

Lue lisää

Ota uusi Laskutus- ja perintäkäsikirja apuvälineeksesi

13.09.2018 / Laskutus

Kaupunginkanslian oikeuspalvelut on julkaissut Helmessä kaupunkiyhteisen Laskutus- ja perintäkäsikirjan, jonka valmistelussa myös Talpa oli mukana. Uusi käsikirja ei kuitenkaan korvaa aiempia ohjeita, vaan tukee ja täydentää niitä.

Lue lisää

Helsinkiläisten henkilöasiakkaiden osoitetiedot päivitetty asiakasrekisteriin

13.09.2018 / Rekisterit

Helsinkiläisten henkilöasiakkaiden osoitetiedot päivitettiin kesän aikana ajan tasalle. Päivitys tapahtui Facta-kuntarekisterin väestökannasta erikseen suoritetulla massapäivityksellä.

Lue lisää

Hyödynnä CM:n edut toistuvien laskujen käsittelyssä

13.09.2018 / Ostolaskut

Käsitteletkö BIP:ssä kuukausittain täysin samanlaisina toistuvia sopimukseen perustuvia ostolaskuja? Miksi?! Siirrä toistuvat laskut CM:ään, niin voit halutessasi tarkastaa ja hyväksyä jopa vuoden laskut yhdellä kertaa. Automaattisesti käsiteltäväksi sopivia laskuja ovat esim. vuokrat, kopiokoneiden lisenssit ja vartiointi- ja siivouslaskut.

Lue lisää

Oppilaitoslaskutus muuttui vuodenvaiheessa – yhä liikkeellä vanhaa käytäntöä

19.06.2018 / Laskutus

Vuoden 2018 alusta lukien ammatillisia oppilaitoksia ei enää velvoiteta maksamaan työnantajille korvausta ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden ohjauksesta. Näin ollen Helsingin kaupunki ei enää laskuta ammatillisia oppilaitoksia opiskelijoiden ohjauksesta. Toimialoilta lähetetään Talpaan kuitenkin edelleen jonkin verran laskutuspyyntöjä (harjoitteluraportteja) ammatillisten oppilaitosten harjoittelijoiden ohjaamisesta.

Lue lisää