Ota uusi Laskutus- ja perintäkäsikirja apuvälineeksesi

13.09.2018 / Laskutus

Kaupunginkanslian oikeuspalvelut on julkaissut Helmessä kaupunkiyhteisen Laskutus- ja perintäkäsikirjan, jonka valmistelussa myös Talpa oli mukana. Uusi käsikirja ei kuitenkaan korvaa aiempia ohjeita, vaan tukee ja täydentää niitä.

Lue lisää

Helsinkiläisten henkilöasiakkaiden osoitetiedot päivitetty asiakasrekisteriin

13.09.2018 / Rekisterit

Helsinkiläisten henkilöasiakkaiden osoitetiedot päivitettiin kesän aikana ajan tasalle. Päivitys tapahtui Facta-kuntarekisterin väestökannasta erikseen suoritetulla massapäivityksellä.

Lue lisää

Hyödynnä CM:n edut toistuvien laskujen käsittelyssä

13.09.2018 / Ostolaskut

Käsitteletkö BIP:ssä kuukausittain täysin samanlaisina toistuvia sopimukseen perustuvia ostolaskuja? Miksi?! Siirrä toistuvat laskut CM:ään, niin voit halutessasi tarkastaa ja hyväksyä jopa vuoden laskut yhdellä kertaa. Automaattisesti käsiteltäväksi sopivia laskuja ovat esim. vuokrat, kopiokoneiden lisenssit ja vartiointi- ja siivouslaskut.

Lue lisää

Oppilaitoslaskutus muuttui vuodenvaiheessa – yhä liikkeellä vanhaa käytäntöä

19.06.2018 / Laskutus

Vuoden 2018 alusta lukien ammatillisia oppilaitoksia ei enää velvoiteta maksamaan työnantajille korvausta ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden ohjauksesta. Näin ollen Helsingin kaupunki ei enää laskuta ammatillisia oppilaitoksia opiskelijoiden ohjauksesta. Toimialoilta lähetetään Talpaan kuitenkin edelleen jonkin verran laskutuspyyntöjä (harjoitteluraportteja) ammatillisten oppilaitosten harjoittelijoiden ohjaamisesta.

Lue lisää

Muistathan Palmia Oy:n ateriaveloituksen uudistuneet käytännöt?

19.06.2018 / Ostolaskut

Kesäkuussa 2017 Palmia Oy:n ateriaveloitus muuttui. Siitä lähtien tilaustuotteita ei ole enää voinut ostaa henkilökortilla, ja samalla Palmia Oy alkoi laskuttaa toimialaa tai liikelaitosta henkilöstön ruokailusta. Jatkossa Talpa laskuttaa palkoista perimättä jääneet ateriaveloitukset vähintään kvartaaleittain.

Lue lisää

Yhteinen e-laskukampanja Kaskon kanssa

19.06.2018 / E-Lasku

Talpa ja Kasko kampanjoivat yhdessä kasvattaakseen e-laskujen osuutta päivähoidon laskuista. Edelleen valtaosa laskuista kulkee paperipostina. E-laskussa on monia hyötyjä sekä laskun vastaanottajan että lähettäjän näkökulmasta.

Lue lisää

M2 Blue -ohjeet päivitetään kesän aikana

19.06.2018 / Matkahallinta

M2-järjestelmän versio päivittyi toukokuussa käyttäjäystävälliseksi M2 Blueksi. Myös M2 Mobiililla voi tehdä matka- ja kululaskuja sekä lähettää ne hyväksyntään. Helmestä löytyvät ohjeet päivitetään vastaamaan uutta käyttöliittymää kesän aikana.

Lue lisää

Aina-Ilonan ura talpalaisena on käynnistynyt vauhdikkaasti

19.06.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotti Aina-Ilonan pääsi toukokuussa työn makuun, ja tuoreeseen digityökaveriin on suhtauduttu mielenkiinnolla. Uuden kollegan edustamat työelämän muutokset vaativat henkilöstöltä myös uudenlaista asennoitumista tekemiseen.

Lue lisää

RPA-kehittäjien avulla kohti omavaraisempaa ohjelmistorobotiikkaa

19.06.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Henkilöstön keskuudesta huhtikuussa valitut RPA- eli ohjelmistorobotiikan kehittäjät vauhdittavat ohjelmistorobotiikan edistämistä Talpassa. Alkukesästä kehittäjille pidetyn koulutusjakson tuloksina valmistuvat automatisoinnit pyritään ottamaan käyttöön kesän aikana ja lisää suunnitellaan jatkuvasti.

Lue lisää

Uusia tuulia taloushallintoon

19.06.2018 / Henkilöstö

Huhtikuussa kirjanpitopäällikkönä aloittanutta Auri Pakkasta innostavat tehokkaat prosessit, keskusteleva työyhteisö ja matkailu. Yksityisellä puolella uraansa tehnyt nainen toivoo tuovansa mukanaan uutta vauhtia Talpan kehitystyöhön.

Lue lisää

Asiakastiedotteen rekisteriseloste päivitetty

19.06.2018 / Talpa

Talpan asiakastiedotteen ja muiden julkaisujen jakeluun käytetään sähköpostiosoitteista koostuvaa listaa, jonka rekisteriselostetta on päivitetty vastaamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lue lisää

Baswaren tukipyynnöt tikettijärjestelmällä

18.06.2018 / Ostolaskut

Basware on ottanut käyttöön uuden tikettijärjestelmän, jonka kautta toimialojen yhteyshenkilöt jatkossa hoitavat BIP-käyttöoikeusasioita tai muita tukipyyntöjä. Myös kaupunginkanslian Kosti-järjestelmä käyttää samaa tikettijärjestelmää.

Lue lisää

Aina-Ilona aloittaa robotin työt Talpassa

26.04.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Talpalaiset ovat saamassa lähiaikoina uuden digitaalisen työkaverin, kun työnsä aloittaa ohjelmistorobotti Aina-Ilona. Ohjelmistorobotti on uusi väline tietojärjestelmissä suoritettavien manuaalisten työvaiheiden automatisointiin. Ohjelmistorobotti käyttää järjestelmiä samaan tapaan kuin normaali käyttäjä ja voi muun muassa hakea, yhdistellä, muokata ja syöttää tietoja määriteltyjen sääntöjen mukaisesti.

Lue lisää

M2:n uusi versio korvaa vanhan

26.04.2018 / Matkahallinta

Visma Enterprise Oy voitti matkahallinnan kilpailutuksen. M2-järjestelmän versio päivittyy toukokuussa M2 Blueksi, jota on kätevä käyttää mobiilisti.

Lue lisää

SAP-rooliremontti - SAP:n käyttöoikeusroolit uudistetaan

26.04.2018 / Tietojärjestelmä

SAP:n käyttöoikeusroolit uudistetaan. Uudistuksella tavoitellaan selkeyttä käyttöoikeuksiin, sujuvampaa käyttöoikeuksien hallintaa sekä vaarallisten työyhdistelmien seurantaa.

Lue lisää