Wenla-robotti täsmäyttää sisäisiä eriä

26.04.2018 / Ohjelmistorobotiikka

PaRot-hankkeen "Wenla" -robotti avustaa kaupungin sisäisten erien täsmäytyksessä. Ensimmäinen täsmäytys tehtiin tammikuun eristä helmikuun alussa. Wenla-robotti ajaa SAPin ja Baswaren IP-raportit Exceliin ja vie Excelit koneoppimisympäristöön.

Lue lisää

Soittajilta korkea arvosana Talpan asiakaspalvelusta

26.04.2018 / Asiakaspalvelu

Talpan keskitetty asiakaspalvelunumero 09 310 25300 seurasi lokakuun 2017 ja maaliskuun 2018 ajan numeroon soittavien asiakkaiden tyytyväisyyttä. Kokonaistyytyväisyys asiointikokemukseen oli korkealla tasolla 4,4 /5.

Lue lisää

Muutoksia maahantuonnin arvonlisäverojen ilmoittamisessa

26.04.2018 / Kirjanpito

Tämän vuoden alusta alkaen maahantuojat laskevat ja ilmoittavat maahantuonnista suoritettavan veron ja veron perusteen oma-aloitteisesti arvonlisäveroilmoituksellaan kuten muutkin ko. verokauden verot.

Lue lisää

Talpa kehottaa siirtymään e-laskuun

26.04.2018 / E-Lasku

Helsingin kaupungin päivähoidon paperisiin laskuihin liitetään e-laskujen eduista kertova kirje kesän ajan. Talpa ja Kasko haluavat yhteisellä kampanjalla kasvattaa e-laskujen määrää, joiden osuus kaupungin laskuista on edelleen pieni.

Lue lisää

Tavoitteena taloushallinnon sähköisyys - seuraa tunnuslukuja palveluraportilta

26.04.2018 / Talpa

Talpan asiakkaat voivat seurata kuukausittain toteutuneita talous- ja palkkahallinnon suoritemääriä ja niiden sähköisyysasteita. Talpan palveluraportointia uudistettiin vastaamaan tämän vuoden tuotteita ja kaupungin uutta toimialarakennetta. Samalla palveluraportointia yksinkertaistettiin.

Lue lisää

Vuoden 2017 tilinpäätös etenee aikataulussa

15.02.2018 / Arkisto

Helsingin kaupungin tilinpäätös on tällä hetkellä tilintarkastusvaiheessa. Lisäksi kootaan tuloslaskelman ja taseen liitetietoja sekä tilinpäätösjulkaisua.

Lue lisää

Talpan uusi robotti Aina-Ilona tarttui toimeen huhtikuussa

15.02.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Vuosi 2018 on Talpassa robotiikan vuosi. Tavoitteena on vuoden loppuun mennessä automatisoida 20 työtehtävää. Robotiikan vuosi avattiin nimikilpailun voittajan julkistamisella: Talpan uuden robottikollegan, Aina-Ilonan, toteuttaa Digital Workforce. Aina-Ilona aloittaa työnsä huhtikuussa.

Lue lisää

M2-järjestelmä uudistunut – katso koulutuswebinaari

15.02.2018 / Matkahallinta

Matkahallinnan M2-järjestelmän uusi käyttöliittymä M2 Blue otettiin käyttöön vuoden 2018 alussa. Aluksi uusi ja vanhan käyttöliittymä olivat käytössä rinnakkain ja vanhaa käyttöliittymää eli Classic M2 -näkymää voi käyttää vielä toukokuun loppuun asti. Tutustu uuteen käyttöliittymään ja katso koulutus Helmi-intranetistä.

Lue lisää

Talpassa selvitetään tietosuoja-asetuksen vaatimia muutoksia

15.02.2018 / Talpa

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan toukokuussa. Asetus asettaa vaatimuksia tietojärjestelmille, joten Talpassa on kerätty tietoa henkilörekistereistä ja järjestelmistä. Kerätyn tiedon avulla selvitetään, mitä muutoksia järjestelmiin on tehtävä.

Lue lisää

SAP-asiakasrekisteri: yksittäiset muutospyynnöt sähköisellä lomakkeella

15.02.2018 / Rekisterit

Asiakastietojen yksittäiset avaus- ja muutospyynnöt SAPin asiakasrekisteriin tehdään sähköisellä Helmi-lomakkeella. Yritys- ja henkilöasiakkaille on nyt omat lomakkeet, joita on päivitetty. Tavoitteena on, että huhtikuun alusta alkaen ei sähköpostitse enää oteta yksittäisiä muutos/avauspyyntöjä vastaan, vaan ne tulee tehdä aina lomakkeen kautta.

Lue lisää

Joko palkkakuittisi on sähköinen?

14.02.2018 / Palkanlaskenta

Sähköinen palkkakuitti on kätevä. Palkkakuitti löytyy aina ja arkistoituu automaattisesti. Lisäksi palkkalaskelma on nähtävissä verkkopankissa jo 2–3 arkipäivää ennen varsinaista maksupäivää.

Lue lisää

Extranetin asiakastyötilaa kannattaa hyödyntää yhteistyössä

14.02.2018 / Talpa

Työtila on Talpan ja asiakkaan yhteinen apuväline. Työtilaa kannattaa hyödyntää, sillä sieltä löytyy helposti sopimukset, hintaliitteet ja palvelukuvaus. Myös yhteisten kokousten muistiot tallennetaan työtilaan.

Lue lisää

Maksukattotyöpajassa syntyi runsaasti kehitysideoita

14.02.2018 / Talpa

Tammikuun lopussa Talpassa kokoonnuttiin työpajaan käymään läpi maksukattoprosessia ja etsimään sen ”kupruja”. Päivän kestäneessä työpajassa syntyi paljon keskustelua ja erilaisia kehitysideoita, joista osa on jo edennyt konkreettisiin toimenpiteisiin.

Lue lisää

Antoisat vuodet Talpassa päätökseen

14.02.2018 / Henkilöstö

Taloussihteeri Hannele ”Hansu” Piiroisen viimeinen työpäivä Talpassa koittaa maaliskuun alussa, kun hän jää lomalle ennen virallista eläkkeen alkua. Työura kaupungilla alkoi 21 vuotta sitten, ja Talpassa positiivinen Hansu on ilahduttanut perustamisesta lähtien. Vuodet ovat olleet antoisia, joten lähdön hetki herättää pienen haikeuden.

Lue lisää

Korkeasaaren laskutustiedot muuttuneet

14.02.2018 / Laskutus

Korkeasaaresta tuli säätiö 1.1.2018.Säätiönä Korkeasaaren eläintarha on hallinnollisesti aiempaa itsenäisempi, vaikka onkin edelleen osa Helsingin kaupunkikonsernia. Muutoksen vuoksi vuoden 2018 laskut on lähetettävä uudella nimellä ja osoitteella.

Lue lisää