Palkkahallinnon muistilista esimiehille

14.02.2018 / Palkanlaskenta

Helsingin kaupungin esimiesten tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esimiehen on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Lue lisää

Talpan toimitusjohtajan joulutervehdys

19.12.2017 / Arkisto

Helsingin kaupungilla hiljennytään pian joulun viettoon. Takanamme on kiireinen ja monellakin tapaa historiallinen vuosi.

Lue lisää

Talpan asiakaspalvelu avoinna myös vuodenvaihteessa

18.12.2017 / Arkisto

Talpan asiakaspalvelunumerossa 09 310 25300 palvellaan normaalisti arkisin kello 9-15. Myös Eläkeneuvonta, eRekry-neuvonta, HR-neuvonta, Matkahallinta ja Työmatkasetelit ovat avoinna vuoden lopussa. Tutustu tarkemmin palveluaikoihin ja tarkista yhteystiedot!

Lue lisää

Asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla - asiakkaiden odotukset kasvaneet

15.12.2017 / Asiakaspalvelu

Talpan asiakastyytyväisyyskysely toteutettiin lokakuussa 2017. Asiakkaiden kokonaistyytyväisyys Talpan palveluihin pysyi samalla tasolla edelliseen vuoteen verrattuna ollen 3,7. Kyselyyn vastasi yhteensä 620 asiakasta. Kyselyä täydennetään ensi keväänä haastattelututkimuksella.

Lue lisää

Resurssipooli - Talpan sisäinen varamiespalvelu

14.12.2017 / Henkilöstö

Resurssipooli on Talpan sisäinen työnteon voimavara, jossa on neljä vakituista työntekijää. Idean kehittäjä, ostolaskujen taloussihteeri Teemu Planting, kuvailee resurssipoolin ideaa talonsisäiseksi varamiespalveluksi. Resurssipoolin pilotointi aloitettiin ostolaskupalveluissa joulukuussa.

Lue lisää

Tarkkuutta maksuosoituksiin - ohjeistusta päivitetty

14.12.2017 / Maksuliikenne

Talpasta lähtevien maksujen ohjeistusta on täsmennetty. Tarkoituksena on, että maksuosoitustyyppi ja oikea osasto löytyisivät helposti. Maksuosoitukset on täytettävä huolellisesti ennen kuin ne lähetetään Talpaan.

Lue lisää

Palvelukeskusten robotiikkaa Joensuussa

11.12.2017 / Ohjelmistorobotiikka

Tomi Liimatainen, Päivi Lahti ja Jarkko Siren vierailivat Joensuussa, jossa Valtion palvelukeskus Palkeissa ja Puolustusvoimien palvelukeskuksessa he tutustuivat mm. Lyytiin ja Vänkäriin. Matkaraportista selviää, keitä he ovat ja miten automaatiota ja robotiikkaa on vierailukohteissa muutoin edistetty.

Lue lisää

47 vuotta palkanlaskennassa

11.12.2017 / Henkilöstö

​Palvelukoordinaattori Leena Itkonen jää virallisesti eläkkeelle vuoden 2018 maaliskuussa, mutta lomaa ehti kertyä niin, että viimeistä työpäivää vietettiin jo marraskuun lopussa. Hän on ollut kaupungilla töissä 47 vuotta ja Talpassa perustamisesta lähtien. Työuran aikana käytännöt ovat muuttuneet, mutta ihmiset pysyneet samanlaisina.

Lue lisää

Koiraverosta luovuttiin 1.1.2018 alkaen

22.11.2017 / Laskutus

Kaupunginvaltuusto päätti 15.11. kokouksessaan luopua koiraveron suorittamisesta Helsingissä 1.1.2018 alkaen. Tämä tarkoittaa, että Talpa ei vuonna 2018 lähetä koiraverolaskuja koskien verovuoden 2017 koiraveroa. Sen sijaan vuoden 2016 (jotka on laskutettu v. 2017) tai sitä aikaisempien vuosien maksamattomien koiraverojen perintää jatketaan normaalisti myös vuonna 2018.

Lue lisää

Raportit keskeneräisistä matkalaskuista, kulu- ja kilometriveloituksista

22.11.2017 / Matkahallinta

M2-järjestelmän raportista on kätevä katsoa, mitkä laskut ovat kesken ja vaikkapa sen perusteella muistuttaa ao. henkilöitä käsittelemään ne loppuun.

Lue lisää

Ceepos-kassajärjestelmä otetaan käyttöön viimeistään joulukuun alussa

22.11.2017 / Maksuliikenne

Palvelukassa-järjestelmän tilalle on tulossa uusi Ceepos-kassajärjestelmä. Kassajärjestelmän käyttöä koulutetaan marraskuussa ja tavoitteena on ottaa järjestelmä käyttöön heti koulutusten päätyttyä. Ceepos-kassajärjestelmä on nopeampi ja tarjoaa enemmän ominaisuuksia. Järjestelmä on jo käytössä Talpan yleisökassalla ja kirjastopalveluissa.

Lue lisää

Viivästyskoroissa siirrytään yhtenäiseen laskenta- ja laskutustapaan

22.11.2017 / Laskutus

Päivitetyn laskutus- ja perintäohjeen mukaan Helsingin kaupunki noudattaa yhtenäistä viivästyskorkojen laskenta- ja laskutustapaa. Yhtenäiseen tapaan siirrytään alkuvuodesta 2018. Laskutustavan muutos koskee kaupunkiympäristön toimialaa ja rakentamispalveluliikelaitos Staraa.

Lue lisää

BIP-versiopäivityksessä uusi ominaisuuksia

21.11.2017 / Ostolaskut

BIP-järjestelmä päivitettiin uuteen versioon vuoden 2017 marraskuussa. Versiopäivitys toi käteviä ominaisuuksia.

Lue lisää

Kuitit kadoksissa ja reitti hukassa? Matkustaja, käytä M2-mobiilia

21.11.2017 / Matkahallinta

M2-järjestelmää on mahdollista käyttää älypuhelimella, jolloin esimerkiksi kuitit voi lähettää puhelimesta suoraan järjestelmään. M2 Mobiilin käyttöä suositellaan, sillä se on ajopäiväkirjan täyttöä nopeampaa. M2 Mobiilin lataamisesta ja kirjautumisesta on myös tehty uusi, yksityiskohtainen ohje.

Lue lisää

Uusia talpalaisia

17.11.2017 / Henkilöstö

Kesän ja syksyn aikana on aloittanut uusia talpalaisia. Nyt esittelyssä palvelupäällikkö Pirjo Nikkanen, tietohallintopäällikkö Paula Linsiö, arkistonhoitaja Seija Saari ja prosessivastaava Anne Ruuska-Kärkkäinen.

Lue lisää