Talpa mukana Soten sihteeripäivässä

20.12.2016 / Talpa

Talpalaiset kävivät kertomassa terveiset taloushallintopalveluiden ajankohtaisista asioista Soten toimistopalveluiden sihteeripäivässä 15. marraskuuta. Aihealueet olivat palkkahallinto, ostolaskuprosessi sekä tuleva matka- ja kuluhallintajärjestelmä - Reissu.

Lue lisää

Yhteistyötä ja tiedonvaihdantaa yli osastorajojen

20.12.2016 / Talpa

Talpan esimiehet ja asiantuntijat ovat tänä vuonna kokoontuneet useamman kerran. Viimeksi oltiin koolla marraskuussa. Ohjelma oli tiivis ja keskustelu vilkasta. Erityisen antoisaksi koettiin Talpan kaikista asiakkaista koostetut ajankohtaiskatsaukset, joita oli tehty yhteistyönä niiden palvelualueiden kesken, joiden vastuulla kyseisen asiakasviraston asiat ovat.

Lue lisää

Tilinpäätöksen teko alkaa

10.11.2016 / Arkisto

Vuosi 2016 lähenee loppuaan. Kaupungin tilinpäätöksen toteuttaminen aikataulussa tarkoittaa, että tarvitsemme myös virastoissa ja liikelaitoksissa riittävät resurssit hoitamaan tilinpäätökseen liittyviä tehtäviä ja että tietyt, tilinpäätösohjeessa mainitut asiat tulevat ajallaan hoidetuiksi.

Lue lisää

Palvelukeskusten johtajat koolla vuosittain

10.11.2016 / Talpa

Suurimpien kaupunkien taloushallinnon palvelukeskusten johtajat, ns. Tapas-ryhmä, on kokoontunut vuosittain ja vähintään kerran aina vuodesta 2005 lähtien. Palvelukeskusten johtajista koostuva Tapas-ryhmä kokoontuu vuorotellen eri kaupungeissa. Tänä syksynä ryhmä oli koolla Helsingissä, Talpan ja Tuija Kuivalaisen vieraina.

Lue lisää

Rekistereiden ja palvelukassojen uudet esimiehet esittäytyvät

10.11.2016 / Arkisto

Talpassa on syksyllä aloittanut uusia esimiehiä. Nyt esittelyssä palvelukoordinaattorit Minna Ollikainen Kallion kassoilta ja Mirella Saris taloushallintopalveluista.

Lue lisää

Kallion kassat kuntalaisten ja henkilökunnan palveluksessa myös muutosten aikana

10.11.2016 / Asiakaspalvelu

Kallion virastotalolla Talpan palveluihin kuuluva yleisökassa on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1934 eli päälle 80 vuoden ajan. Parin viime vuoden aikana kassoilla on tapahtunut paljon uutta, muun muassa turvapaikanhakijoiden määrän äkillisen kasvun ja remontin vuoksi.

Lue lisää

Ilmoita aina pääpankkitileille saapuvasta suorituksesta

10.11.2016 / Maksuliikenne

Kaupungin pääpankkitileille tulee paljon suorituksia, joiden selvittelemiseen menee kosolti aikaa, koska Talpaan ei ole tullut ilmoitusta odotettavasta suorituksesta. Pääpankkitilit palvelevat kaupungin kaikkia virastoja ja liikelaitoksia, joten tapahtumat tulisi saada kirjanpitoon pikaisesti.

Lue lisää

Sote- ja johtamisjärjestelmänuudistus esillä Talpan johtokunnan seminaarissa

10.11.2016 / Arkisto

Talpan johtokunnan jäsenet ja varajäsenet kokoontuivat lokakuun puolivälissä syysseminaariin, jossa käsiteltiin Talpan ajankohtaisia asioita. Keskustelussa nousivat esille johtamisjärjestelmä- ja Sote-uudistukset, jotka molemmat vaikuttavat Talpan toimintaan.

Lue lisää

Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake uusittu

10.11.2016 / Maksuliikenne

Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake on uusittu. Lomakkeeseen on lisätty oikeat postitusosoitteet. Pyydämme jatkossa käyttämään uusittua lomaketta. Lomake löytyy intrasta sekä kaupungin yhteisistä lomakkeista että Talpan sivustolta maksuliikenteen palveluista.

Lue lisää

40 vuoden työura päätökseen

10.11.2016 / Henkilöstö

Lahja Vennola jäi 40-vuotisen työtaipaleen päätteeksi eläkkeelle 4.11.2016. "Olen päässyt työurani aikana kokemaan monia murroksia ja suurin niistä on varmasti ollut palvelujen sähköistyminen. Ennen laskut vietiin postipankkiin kirjekuorissa ja nyt sähköistyminen kerkesi huipentua robotiikkaan, jonka projektissa sain vielä olla mukana."

Lue lisää

Pitkä sairauspoissaolo saattaa vaikuttaa palkkaetuuden määrään

28.10.2016 / Palkanlaskenta

Talpan palkkahallintopalvelut-osasto haluaa muistuttaa, että pitkällä sairauspoissaololla saattaa olla vaikutuksia palkkaetuuden määrään. Lisäksi on tärkeää, että pitkällä sairauslomalla oleva palkansaaja ottaa ennen vuoden vaihdetta yhteyttä palkkasihteeriin ja/tai esimieheensä, mikäli on hakemassa kuntoutustukea tai työkyvyttömyyseläkettä.

Lue lisää

Edessä työntäyteinen syksy ja talvi

27.09.2016 / Arkisto

Syyskuu kääntyy pian lokakuuksi ja kaupungin johtamisjärjestelmän uudistustyön tahti sen kuin kiihtyy. Me Talpassa olemme monessa mukana: työryhmissä, alatyöryhmissä, ala-alatyöryhmissä - jäseninä, asiantuntijoina, puheenjohtajina, sihteereinä. On ollut mahtavaa huomata, miten tiivistä yhteistyö ja tiedonkulku eri toimijoiden kesken on tässä hankkeessa ollut!

Lue lisää

Johtamisjärjestelmän työryhmien valmistelutyö tiivistyy

27.09.2016 / Arkisto

Uudistustyön tahti kiihtyy ja työryhmien sekä niiden alatyöryhmien - ja jopa ala-alatyöryhmien - yhteistyöpalavereja on lukuisia joka viikko. Talpalaisia on mukana monessa työryhmässä. Viimeksi työryhmissä on keskusteltu esimerkiksi Talpan työnjaoista ja asiakasmaksuista. Oheen on koottu uusimmat kuulumiset kolmesta työryhmästä.

Lue lisää

SAP-Change ja Release Management - uutta Lasken muutoshallinnassa

27.09.2016 / Tietojärjestelmä

Laske SAP:n muutoshallinnassa on siirrytty ns. release-käytäntöön. Uutta käytäntöä on tänä vuonna harjoiteltu kolmella muutoskierroksella hyvin kokemuksin. Havaittu on monia etuja mm. muutosten hallinnassa ja ennakoinnissa.

Lue lisää

Talpan sopimuslaskutuksen osalta siirrytään laskuttomaan sisäiseen laskutukseen

27.09.2016 / Arkisto

Syyskuun laskutuksesta alkaen Talpan sopimuslaskutuksen osalta siirrytään ns. kuitattaviin ostolaskuihin. Muutoksen tavoitteena on yksinkertaistaa sisäisen laskutuksen menettelyjä ja sitä kautta vähentää sisäisten myynti- ja ostolaskujen käsittelyyn kuluvaa aikaa virastoissa ja liikelaitoksissa.

Lue lisää