Hankintakeskuksen varaston laskutus uudistuu

27.09.2016 / Arkisto

Hankintakeskuksen logistiikkakeskuksen varastonhallinta siirtyy lokakuussa 2016 käyttämään Lasken MM moduulia varastonhallinnassa. Järjestelmän käyttöönotto mahdollistaa myös virastojen ja liikelaitosten varastotilausten laskutuksen automatisoinnin.

Lue lisää

Kirjaston ja Talpan yhteistyö syventyi tapaamisilla

27.09.2016 / Talpa

Kirjasto kutsui keväällä Talpasta vieraakseen Taloushallinnon palvelut -osaston sivistyksen ja varhaiskasvatuksen palvelualueen tutustumaan toimintaansa. ”Vierailun ansiosta tekeminen sai kasvot ja kirjaston talouden hoitaminen Talpassa ihan uudenlaista syvyyttä ja merkitystä”, kertoo palvelupäällikkö Marja Suomela.

Lue lisää

Yli 20 prosessityöpajaa pidetty

27.09.2016 / Talpa

Talpa järjestää yhteistyössä asiakasvirastojen ja -liikelaitosten kanssa prosessityöpajoja eri talous- ja palkkahallinnon osa-alueilla. Tavoitteena on kehittää prosesseja Lean-johtamisen periaatteiden mukaisesti. Tähän mennessä on tavattu 15 eri asiakasta 22:ssa prosessityöpajassa.

Lue lisää

Ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen Talpassa

27.09.2016 / Ohjelmistorobotiikka

Talpassa tehtiin alkuvuodesta esiselvitys ohjelmistorobotiikan hyödyntämisestä toimintojen tehostamisessa ja laadun parantamisessa. Selvityksessä tunnistettiin kaikkiaan 58 osaprosessia, joita voisi olla mahdollista automatisoida ohjelmistorobottien avulla. Tämän pohjalta päätettiin pilotoida robotiikkaa muutaman valikoidun osaprosessin osalta.

Lue lisää

Sisäiset erät Helsingin kaupungin kirjanpidossa

23.09.2016 / Kirjanpito

Johtamisjärjestelmämuutos tuo mahdollisuuksia tarkentaa kirjanpidon sisäisiin eriin liittyviä toimintatapojamme. Helsingin kaupungin kirjanpidossa sisäisillä erillä tarkoitetaan virastojen ja liikelaitosten keskinäisiä tapahtumia esim. myyntejä ja ostoja, saamisia ja velkoja. Sisäisten erien vaikutus tulee virastokohtaisten kirjanpitojen yhdistelyvaiheessa eliminoida eli (=poistaa) ja esittää erot tuloslaskelmassa ja taseessa omina erinään (=eliminointiero). Tilinpäätöksissä esitettyjä eliminointieroja pienentämällä voimme parantaa Helsingin kaupungin tilinpäätösten oikeellisuutta.

Lue lisää

Talpan palkkiot-tiimi hoitaa maksut luottamushenkilöille

23.09.2016 / Palkanlaskenta

Talpa maksaa keskitetysti eri virastojen palkkioita Helsingin kaupungin luottamushenkilöille, yksityisille elinkeinonharjoittajille ja muille palkkionsaajille kuten ulkopuolisille luennoitsijoille ja esiintyville taiteilijoille. Talpa myös ylläpitää luottamushenkilörekisteriä.

Lue lisää

Kuntavaalit 2017: Palkkioiden maksu vaalilautakunnille ja -toimikunnille

23.09.2016 / Arkisto

Kuntavaalit toimitetaan joka neljäs vuosi huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Seuraavien kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 9.4.2017. Helsingissä vaalilautakuntia on 166, jossa jokaisessa on 8 jäsentä. Vaalitoimikuntia on yhteensä 25, jotka kiertävät mm. laitoksissa. Talpassa hoidetaan vaalitoimikuntien ja vaalilautakuntien palkkioiden maksu. Palkkiosihteerit päivystävät myös vaalipäivän iltana Kallion virastotalolla opastamassa palkkionsaajia.

Lue lisää

Ennakkoilmoitus maksuliikenteen ohjelmien päivityksestä

23.09.2016 / Arkisto

Maksuliikenne, In-house Banking ja Finance -ohjelmien päivitys toteutetaan 11.-13.10.2016. Ohjelmat päivitetään, jotta ne toimivat uusimmassa käyttöjärjestelmässä. Päivitys lisää myös maksuliikenneprosessin tietoturvaa, kun työasemien ja tietokannan välinen yhteys on salattu.

Lue lisää

Täydellinen syyssää helli tyhypäivän viettäjiä

23.09.2016 / Henkilöstö

Upea syysaurinko lämmitti ja meri kimmelsi, kun Pihlajasaaressa vietettiin syyskuun alussa Talpan yhteistä tyhy-päivää. Toistasataa talpalaista nautti liikuntaviraston järjestämistä aktiviteeteistä: värkättiin koruja, tunnistettiin villiyrttejä ja etsittiin geokätköjä, ongittiin ja kävelymeditoitiin. Työterveyshoitaja Sanni Arokoski oli myös paikalla mittaamassa verenpaine- ja verensokeriarvoja.

Lue lisää

Talpan asiakaspalvelussa uusi palveluaika

16.06.2016 / Asiakaspalvelu

Talpan keskitetty asiakaspalvelu palvelee kesäkuun alusta alkaen arkisin klo 9-15. Virka-aikaa hieman lyhyemmällä palveluajalla halutaan varmistaa laadukas palvelu. Esimerkiksi asiakaspalveluun tulleisiin sähköposteihin pystytään nyt vastaamaan puhelinajan ulkopuolella.

Lue lisää

Palkan takaisinperintä on kimurantti prosessi

16.06.2016 / Palkanlaskenta

Palkan takaisinperintä on yksi palkanlaskennan haasteellisimpia tehtäviä. Palkan takaisinperintä -prosessia on selkiytetty kaupunginkanslian oikeuspalveluiden ja Talpan tiiviinä yhteistyönä.

Lue lisää

BIP-tunnuksista ja salasanoista

16.06.2016 / Ostolaskut

BIP-tunnusasiat hoidetaan viraston oman yhteyshenkilön kautta, mutta käyttäjä voi itse poistaa unohtuneen hyväksyjäsalasanansa ja asettaa uuden.

Lue lisää

E-lasku helpottaa sekä laskun saajaa että lähettäjää

16.06.2016 / Laskutus

Talpasta lähteviin paperilaskuihin liitetään toukokuusta alkaen kirje, jossa kerrotaan e-laskun eduista. Tarkoitus on kasvattaa e-laskujen määrää, joiden osuus Helsingin kaupungin laskuista on edelleen varsin pieni. Talpan lähettämistä laskuista kaikkien sähköisten laskujen osuus on 22 % ja kuluttajan e-laskujen osuus noin 12 %. Viimeksi e-laskun puolesta kampanjoitiin Helsingin kaupungilla kaksi vuotta sitten.

Lue lisää

Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittaneita juhlistettiin

15.06.2016 / Henkilöstö

Syyskuussa 2014 aloitti 13 palkanlaskentaosaston työntekijää taloushallinnon ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen. Tavoitteena oli suorittaa näyttötutkinto palkanlaskijan osaamisalalla. Tänä keväänä ryhmästä valmistuivat: Suvi-Marja Hagelberg, Tuula Luukkanen, Merja Pakasto, Tiina Tikka, Ari Tikkanen, Kirsi Toijonen, Outi Tuominen, Timo Viitanen, Tia Vilkman ja Leena Virtanen.

Lue lisää

Täysi tusina kesänuoria

15.06.2016 / Arkisto

Talpassa on tänä kesänä eri osastoilla yhteensä 12 kesätyöntekijää. Talpa järjesti heille infotilaisuuden perjantaina 10.6. Toimitusjohtaja Tuija Kuivalainen aloitti tilaisuuden esittelemällä Talpan toimintaa yleisesti. Lisäksi tutustuttiin Helmi-intran sisältöön ja keskusteltiin oman alan harjoittelupaikan tärkeydestä.

Lue lisää