Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

19.03.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

HR-neuvonta esihenkilöille auttaa myös koronaan liittyvissä kysymyksissä

19.03.2020 / Henkilöstö

Koronavirus muuttaa pikavauhtia arkea kotona ja töissä. Tietoa Koronaviruksesta -sivustolle Helmi-intraan kerätään vastauksia usein toistuviin kysymyksiin. Kaupungin esihenkilöt voivat ottaa yhteyttä HR-neuvontaan, jos jokin askarruttaa.

Lue lisää

Ostolaskujen käsittelytilaan laittaminen säästää työaikaa

19.03.2020 / Ostolaskut

Vähennä turhaa työtä ja aseta ostolasku selvitystilaan! Tämä onnistuu, jos laskusta on tehty reklamaatio tai hyvityspyyntö tai jos toimitus on myöhässä.

Lue lisää

Varattu työmatka peruuntui, mitä teen?

19.03.2020 / Matkahallinta

Kaupunki on linjannut, että ulkomaille tai kotimaahan suuntautuvia virkamatkoja ei tehdä. Jos jo varattu työmatka peruuntuu tai siirtyy, matkalasku pitää poistaa M2-järjestelmästä ja kirjata kuluna palvelumaksu, jonka matkatoimisto veloittaa matkan perumisesta. Lisäksi mahdollisesti saatu matkaennakko pitää palauttaa kaupungin tilille.

Lue lisää

Laskut aikataulussa maksuun - poikkeuksellisesti maksuosoitusten hyväksyntä myös sähköpostilla

19.03.2020 / Maksuliikenne

Koronavirusepidemiasta johtuvista etätöistä huolimatta Helsingin kaupungin laskut laitetaan aikataulujen mukaisesti maksuun.

Lue lisää

Saapuvat laskut kiertoon - muista varahenkilöasetukset

19.03.2020 / Ostolaskut

Kaupungille saapuvien ostolaskujen on kierrettävä ripeästi ja normaalisti ympäri vuoden. Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun eletään koronaviruksen takia poikkeustilanteessa. Muista tarvittaessa tehdä BIP:iin varahenkilöasetukset.

Lue lisää

Luo myyntitilaus laskutusexcelillä

04.03.2020 / Laskutus

SAPiin voi jatkossa luoda myyntitilauksia myös määrämuotoisella excelillä, jota kutsutaan Laskutusexceliksi. Transaktio on käytössä kaikilla, joilla on SAPin käyttöoikeudet ja AR -laskutusrooli.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

04.03.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Helsingin kaupungin maksuehto 21 päivää

03.03.2020 / Ostolaskut

Tilatessa on hyvä muistuttaa toimittajia siitä, että kaupungin maksuehto on 21 päivää ja että kaupunki vastaanottaa laskuja ainoastaan sähköisesti.

Lue lisää

Sujuva ja turvallinen laskun maksaminen tutuksi

03.03.2020 / E-Lasku

Talpa ja Finanssiala ry järjestävät keskiviikkona 4.3. tilaisuuden Helsingissä Kampin palvelukeskuksessa tavoitteena rohkaista ja tukea asiakkaita siirtymisessä paperilaskun käytöstä sähköiseen laskutukseen. Tilaisuus on osa pilottia, jossa selvitetään, miten parhaiten helpotetaan ikääntyneiden asiakkaiden laskun maksua digitalisaation avulla.

Lue lisää

Ostolaskupoolista virallinen tiimi

03.03.2020 / Ostolaskut

Pari vuotta sitten kokeilusta alkanut ostolaskupooli on nyt tiimi ja osa Talpan organisaatiota. Poolin vastuulleen ottamat uudet työtehtävät näkyvät myös asiakkaille päin mm. laskujen kierronvalvonnan siirryttyä muilta tiimeiltä keskitetysti poolin vastuulle. Näin toimien Talpan haluaa yhtenäistää ja tehostaa ostolaskujen käsittelyä.

Lue lisää

Oletko jäämässä eläkkeelle? Tule kuulemaan vinkkejä eläkeneuvonnan iltapäivään

03.03.2020 / Henkilöstö

Tänä vuonna kokoaikaiselle eläkkeelle jääville kaupungin työntekijöille järjestetään kevään aikana vielä kaksi neuvontailtapäivää Talpassa Sörnäisten rantatiellä tiistaina 10.3. ja tiistaina 21.4. kello 13-16. Iltapäivän aikana Kevan asiantuntija kertoo eläkejärjestelmästä ja eläkkeen hakemisesta. Eläkeneuvojat avaavat Helsingin kaupungin ohjeistusta ja käytänteitä.

Lue lisää

Pysäytä laskun kierto tarvittaessa

03.03.2020 / Ostolaskut

Vähennä turhaa työtä ja aseta ostolasku selvitystilaan! Tämä onnistuu, jos laskusta on tehty reklamaatio tai hyvityspyyntö tai jos toimitus on myöhässä.

Lue lisää

Muistion tallennuksesta kuittaus muistion lähettäjälle

03.03.2020 / Kirjanpito

Haluaisitko saada itsellesi tiedon, kun Talpa on tallentanut lähettämäsi muistion kirjanpitoon? Haluatko tietää, kun kirjaus on tehty, ilman, että tarvitsee tarkistella asiaa raportilta? Talpa tarjoaa tähän nyt asiakkaille mahdollisuuden.

Lue lisää

Eurocard-kortinhaltijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista

03.03.2020 / Matkahallinta

Eurocard-luottokortinhaltijan on tunnistauduttava vahvasti nettiostoksen yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kertakäyttösalasanalla, joka tulee kortinhaltijan matkapuhelinnumeroon.

Lue lisää