Talpa-päivä jalkautui ensimmäistä kertaa

03.03.2020 / Talpa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala harppasi Talpan kanssa kohti uutta tapaa toteuttaa perinteiset Talpa-päivät. Tällä kertaa Talpa lähti kohti Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vallilan kampusta.

Lue lisää

Miten saan käyttöoikeudet M2-järjestelmään?

03.03.2020 / Matkahallinta

Uuden M2-järjestelmän käyttäjän M2-oikeudet aktivoidaan vasta pyynnöstä eli oikeudet eivät ole automaattisesti olemassa. Esimies lähettää allekirjoitetun käyttöoikeuslomakkeen Talpaan.

Lue lisää

Yhteiset prosessit ja järjestelmät

03.03.2020 / Talpa

Tuotamme palveluitamme yhteisillä prosesseilla ja järjestelmillä. Sujuvien prosessien vuoksi jokaisen talous- ja palkkahallinnon prosessien parissa työskentelevän on hyvä tuntea prosessit. Tätä helpottamaan olemme Talpassa havainnollistaneet ydinprosessit yksinkertaisiksi kuviksi ja tehneet niistä lyhyet tallenteet.

Lue lisää

Palkanlaskenta palvelee puhelimitse ja verkossa

03.03.2020 / Palkanlaskenta

Ovathan palkanlaskennan toimialakohtaiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tallessa? Mikäli eivät, löydät kaikki tiedot kootusti tästä jutusta. Muista myös sähköinen lomake, jolla hoidat asioitasi kätevästi juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

Lue lisää

Näin saat laskun automaattisesti täsmäämään

02.03.2020 / Ostolaskut

Kaupungin ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti tällä hetkellä 23 prosenttia ja kehitys on ollut positiivista. Jotta myönteinen suunta säilyy, on tilaajilla iso vastuu. Tilatessa on tärkeää esimerkiksi käyttää nettosummaa. Tilattu tavara tai palvelu on myös muistettava vastaanottaa.

Lue lisää

Miltä näyttää Talpan vuodet 2020-2022?

28.01.2020 / Talpa

Käy kurkkaamassa animaatiosta, mitä kaikkea on edessä Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnossa tulevina vuosina!

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan

17.01.2020 / Henkilöstö

Tiedot vuoden 2020 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2019 päättyessä. Kaupungin työntekijän ei siis tarvitse postittaa uutta verokorttia Talpaan.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

17.12.2019 / Uutiskirje

Lue lisää

Toimitusjohtajan tervehdys

17.12.2019 / Talpa

Arvoisa lukija! Kiitän teitä asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme kuluneiden kuuden vuoden yhteistyöstä. Olen siirtymässä uusiin haasteisiin 1.3.2020 lähtien.

Lue lisää

Uusi toimintaohje matkahallinta- järjestelmän hyväksyjille, puoltajille ja tarkastaja /sihteereille

17.12.2019 / Matkahallinta

M2- matkahallinjärjestelmässä on omat roolit matkasuunnitelman puoltoon ja hyväksyntään. Roolien pitää olla toimialan, virastojen ja liikelaitosten delegointisäännön mukaisia. Talpa on yhdessä sisäisen tarkastuksen kanssa tehnyt toimintaohjeen, joka täydentää kaupunginkanslian toukokuussa antamaa matkustusohjetta.

Lue lisää

Laatu-Lasse raportoi talous- ja palkkahallinnon palvelujen laadusta

17.12.2019 / Talpa

Talous- ja palkkahallinnon toteutuneita suoritemääriä seurataan ja raportoidaan asiakkaalle kuukausittain. Alkuvuodesta aloitamme myös palvelujen laatutason seurannan. Tarkoitus on myös raportoida säännöllisesti asiakkaalle mahdollisista virheistä ja laatupoikkeamien syistä.

Lue lisää

Tilinpäätös on yhteinen, iso urakka

17.12.2019 / Tilinpäätös

Tilinpäätöstyön sujuminen aikataulussa on avaintekijä ja siinä tarvitaan laajaa yhteistyötä koko kaupungissa. Erityisen tärkeää on huolehtia toimialoilla ja liikelaitoksissa siitä, että vuoden 2019 ostolaskut käsitellään ripeästi, eikä niitä jää kiertoon. Myös ohjelmistorobotti Aina-Ilona osallistuu urakkaan eli Aina-Ilona lähettää muistutusviestejä 2.1.-15.1. kaikille niille, joilla on vuodelle 2019 kirjattuja laskuja kierrossa.

Lue lisää

Kaupungin työntekijä: Hae vuoden 2020 työmatkaseteleitä

17.12.2019 / Henkilöstö

Ensi vuoden työmatkasetelit ovat nyt haettavissa. Työmatkasetelit postitetaan palkkajärjestelmässä olevaan kotiosoitteeseen. Mahdolliset osoitemuutokset voi ilmoittaa Talpan palkanlaskentaan sähköisesti.

Lue lisää

Suomi.fi korvaa Katso-palvelut

16.12.2019 / Talpa

Katso-tunnusten käyttö päättyy vuoden lopussa ja 1.1.2020 alkaen järjestelmiin tunnistaudutaan Suomi.fi -portaalin kautta. Tunnistautumisen muutos ei vaikuta Katson alla olevien järjestelmien valtuuksien voimassaoloon. Valtuudet tullaan hakemaan ja myöntämään uudestaan vuoden 2020 aikana ja siitä tiedotetaan erikseen.

Lue lisää

Palvelemme puhelimitse arkisin kello 9-15

16.12.2019 / Talpa

Joulukuun alusta alkaen kaikissa Talpan asiakaspalvelunumeroissa vastataan arkisin kello 9-15. Puhelinajan yhtenäistäminen oli Talpan asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten perusteella selkeä toive. Etenkin palkanlaskennan asiakaspalveluun toivottiin pidennystä.

Lue lisää