Miltä näyttää Talpan vuodet 2020-2022?

28.01.2020 / Talpa

Käy kurkkaamassa animaatiosta, mitä kaikkea on edessä Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnossa tulevina vuosina!

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan

17.01.2020 / Henkilöstö

Tiedot vuoden 2020 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2019 päättyessä. Kaupungin työntekijän ei siis tarvitse postittaa uutta verokorttia Talpaan.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

17.12.2019 / Uutiskirje

Lue lisää

Toimitusjohtajan tervehdys

17.12.2019 / Talpa

Arvoisa lukija! Kiitän teitä asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme kuluneiden kuuden vuoden yhteistyöstä. Olen siirtymässä uusiin haasteisiin 1.3.2020 lähtien.

Lue lisää

Uusi toimintaohje matkahallinta- järjestelmän hyväksyjille, puoltajille ja tarkastaja /sihteereille

17.12.2019 / Matkahallinta

M2- matkahallinjärjestelmässä on omat roolit matkasuunnitelman puoltoon ja hyväksyntään. Roolien pitää olla toimialan, virastojen ja liikelaitosten delegointisäännön mukaisia. Talpa on yhdessä sisäisen tarkastuksen kanssa tehnyt toimintaohjeen, joka täydentää kaupunginkanslian toukokuussa antamaa matkustusohjetta.

Lue lisää

Laatu-Lasse raportoi talous- ja palkkahallinnon palvelujen laadusta

17.12.2019 / Talpa

Talous- ja palkkahallinnon toteutuneita suoritemääriä seurataan ja raportoidaan asiakkaalle kuukausittain. Alkuvuodesta aloitamme myös palvelujen laatutason seurannan. Tarkoitus on myös raportoida säännöllisesti asiakkaalle mahdollisista virheistä ja laatupoikkeamien syistä.

Lue lisää

Tilinpäätös on yhteinen, iso urakka

17.12.2019 / Tilinpäätös

Tilinpäätöstyön sujuminen aikataulussa on avaintekijä ja siinä tarvitaan laajaa yhteistyötä koko kaupungissa. Erityisen tärkeää on huolehtia toimialoilla ja liikelaitoksissa siitä, että vuoden 2019 ostolaskut käsitellään ripeästi, eikä niitä jää kiertoon. Myös ohjelmistorobotti Aina-Ilona osallistuu urakkaan eli Aina-Ilona lähettää muistutusviestejä 2.1.-15.1. kaikille niille, joilla on vuodelle 2019 kirjattuja laskuja kierrossa.

Lue lisää

Kaupungin työntekijä: Hae vuoden 2020 työmatkaseteleitä

17.12.2019 / Henkilöstö

Ensi vuoden työmatkasetelit ovat nyt haettavissa. Työmatkasetelit postitetaan palkkajärjestelmässä olevaan kotiosoitteeseen. Mahdolliset osoitemuutokset voi ilmoittaa Talpan palkanlaskentaan sähköisesti.

Lue lisää

Suomi.fi korvaa Katso-palvelut

16.12.2019 / Talpa

Katso-tunnusten käyttö päättyy vuoden lopussa ja 1.1.2020 alkaen järjestelmiin tunnistaudutaan Suomi.fi -portaalin kautta. Tunnistautumisen muutos ei vaikuta Katson alla olevien järjestelmien valtuuksien voimassaoloon. Valtuudet tullaan hakemaan ja myöntämään uudestaan vuoden 2020 aikana ja siitä tiedotetaan erikseen.

Lue lisää

Palvelemme puhelimitse arkisin kello 9-15

16.12.2019 / Talpa

Joulukuun alusta alkaen kaikissa Talpan asiakaspalvelunumeroissa vastataan arkisin kello 9-15. Puhelinajan yhtenäistäminen oli Talpan asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten perusteella selkeä toive. Etenkin palkanlaskennan asiakaspalveluun toivottiin pidennystä.

Lue lisää

Verkossa maksaminen helpottaa kaupunkilaisten arkea ja vähentää paperilaskututusta

16.12.2019 / Talpa

Tilavuokrat, toripaikat, yo-tutkintomaksut, liikuntakortit, pääsyliput, kurssimaksut, lahjakortit – kaupungin maksullisia palveluja käyttävä kuntalainen sukkuloi lukuisten eri osoitteiden ja väylien viidakossa. Monimutkaisen prosessin kruunaa lasku, joka sekin saattaa kulkea asiakkaalle perinteisen paperipostin mukana.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

16.12.2019 / Palkanlaskenta

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu ensi vuoden maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan, jotta palkat saadaan maksettua ajallaan.

Lue lisää

Uusi muistiotositelomake tehostaa muistioiden tallennusta

16.12.2019 / Tilinpäätös

Helsingin kaupungin kirjanpidonmuistioiden tallennukseen on otettu käyttöön uusi Excel-muistiolomake. Lomake ohjeineen löytyy Helmi-intrasta. Muistiontallennusprosessiin automaation lisääminen vaatii uuden muistiolomakkeen käyttöä. Tavoitteena on tehostaa prosessia SAP-järjestelmän ominaisuuksia ja robotiikkaa hyödyntämällä.

Lue lisää

Ostolaskujärjestelmä uudistuu

16.12.2019 / Ostolaskut

Talpa päätti keväällä 2019 kilpailuttaa ostolaskujen käsittelyjärjestelmän. Päätöksen taustalla oli etenkin aiemman ratkaisun tekninen vanheneminen. BIP:n nykyiset ominaisuudet eivät kaikilta osin mahdollista toivottua tilauksesta maksuun -prosessin tehostamista ja kehittämistä.

Lue lisää

Kaupungin sisäiset erät – reklamoidut laskut

16.12.2019 / Tilinpäätös

Kaupungin tuloslaskelmasta ja taseesta eliminoidaan kaupungin sisäiset erät. Jotta kaupungin tulos on tilinpäätöksessä oikein, tulee myynti ja osto kirjata samalle kaudelle. Jos sisäisen laskun käsittely on kesken, eikä ostaja esimerkiksi hyväksy kulua, myynti tulee perua. Mikäli laskusta on reklamoitu, ostajan ja myyjän on sovittava sen käsittelystä ennen tilinpäätöstä.

Lue lisää