Talpa Taloushallintoliiton jäseneksi

03.05.2019 / Talpa

Talpa on hyväksytty Taloushallintoliiton jäseneksi. Jäsenyyden auktorisointiin kuuluva toiminnan tarkastus tehtiin Talpassa maaliskuussa. Talpa täytti yhtä huomautusta lukuun ottamatta liiton kriteerit ja toimialastandardit. Kaikki liiton jäsentoimistot tarkastetaan säännöllisesti, viiden vuoden välein. Jäsentilitoimiston tulee noudattaa hyvää tilitoimistotapaa.

Lue lisää

Jos SAP sapettaa, tule toukokuussa koulutukseen

03.05.2019 / Laskutus

Miten myyntireskontrassa liikutaan? Miten myyntitilaukselle liitetään liite? Miten laskussa olevia tapahtumia tulkitaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan toukokuun koulutuksissa.

Lue lisää

Baswaren laskutusportaali uudistuu

03.05.2019 / Ostolaskut

Helsingin kaupunki vastaanottaa laskut verkkolaskuina. Verkkolaskun lähettäminen onnistuu portaalin kautta maksutta ja kätevästi myös sellaisilta toimittajilta, joilla ei ole omaa verkkolaskutusjärjestelmää. Portaali uudistuu tämän vuoden aikana.

Lue lisää

Robotti konttorirottana - digipuhe sanoista teoiksi

02.05.2019 / Talpa

Digitalisaatio näkyy vahvasti paitsi Helsingin strategiassa myös yhä useamman työntekijän arjessa. Esimerkiksi Talpassa ohjelmistorobottii häärii jo yli 20 työtehtävän kimpussa. Mitä kaikkea on käynnissä ja mitä suunnitteilla - tule kuulemaan Talpan RPA-aamuun perjantaina 24.5.

Lue lisää

Verokortissa vain yksi tuloraja

29.04.2019 / Palkanlaskenta

Vuoden 2019 verokortti otettiin käyttöön 1.2.2019. Siinä on vain yksi tuloraja, eikä sivutoiloille tai eri työantajille enää lasketa eri veroprosenttia. Omia tulojaan on entistä tärkeämpää seurata.

Lue lisää

Joko olet käynyt kurkkamaassa tulorekisteriin?

29.04.2019 / Palkanlaskenta

Kansallinen tulorekisteri otettiin käyttöön vuoden alussa. Ensimmäistä kertaa meillä on ajan tasalla oleva kokonaiskuva kaikista saamistamme palkka- ja etuustiedoista! Tiedot siirtyvät tulorekisteriin viiden päivän kuluessa maksupäivästä. Tulorekisteri helpottaa eri viranomaisten kanssa asiointia, kun esimerkiksi Kela ja verottaja saavat tarvitsemansa tiedot sieltä.

Lue lisää

Kutsu digi- ja ohjelmistorobotiikka-aamuun 24.5.2019

03.04.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Järjestämme Talpassa (os. Sörnäisten rantatie 27 A) ohjelmistorobotiikan ja digitalisaation aamupäivän, jossa puhujina Sanna Kaarlejärvi, Mikko Rusama ja Jarkko Siren.

Lue lisää

Tämän vuoden Talpa-päivät toteutetaan yhdessä toimialojen kanssa

03.04.2019 / Talpa

Talpa on jo usean vuoden ajan järjestänyt ajankohtaistilaisuuksia yhteistyökumppaneille toimialoilla ja liikelaitoksissa. Tänä vuonna järjestelyt tehdään mahdollisimman pitkälle yhteistyössä asiakkaan talous- ja henkilöstöhallinnon edustajien kanssa. Näin sisältö voidaan suunnitella juuri ao. toimialalle sopivaksi.

Lue lisää

Tavoitteena parempi asiakaskokemus ja parempi henkilöstökokemus

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotiikka on muutamassa vuodessa tullut orgaaniseksi osaksi Talpassa tehtäviä talous- ja pian myös palkkahallinnon töitä. Robotiikan hyödyt rutiinityön vähentämisessä ovat kiistattomat. Parhaimmillaan hyötyjä mitataan euroissa ja työtyytyväisyydessä.

Lue lisää

Talpan RPA-aamu toukokuussa - tutustu puhujiin

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Järjestämme Talpassa (os. Sörnäisten rantatie 27 A) ohjelmistorobotiikan ja digitalisaation aamupäivän, jossa puhujina Sanna Kaarlejärvi, Mikko Rusama ja Jarkko Siren.

Lue lisää

Aina-Ilona käsittelee SAP:in asiakasrekisterilomakkeita

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Asiakastietojen yksittäiset avaus-, laajennus- ja muutospyynnöt SAPin asiakasrekisteriin tehdään sähköisillä Helmi-lomakkeilla. Tällä hetkellä Aina-Ilona käsittelee asiakasnumeroiden laajennuslomakkeita kaksi kertaa päivässä ja lähettää viestin tekemästään laajennuksesta pyynnön lähettäjälle.

Lue lisää

Aina-Ilonasta tulee pian myös palkkasihteeri

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Talpan ohjelmistorobotti Aina-Ilona työskentelee osana 12 Talpan esimiehen tiimiä tai palvelualuetta. Robotin tehtävistä valtaosa sijoittuu kuitenkin Taloushallinnon palvelut -palvelukokonaisuuteen, Palkkahallinnon palveluissa Aina-Ilona työskentelee vasta yhdessä (Henkilökohtaiset avustajat) tiimissä. Aina-Ilona oppii kuitenkin jatkuvasti uusia tehtäviä ja pian siitä on tulossa myös palkkasihteeri.

Lue lisää

Ystävällisin terveisin, Aina-Ilona

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotti Aina-Ilona toimii Talpassa jo 21 erilaisessa työtehtävässä. Osa tehtävistä koskee puhtaasti Talpan sisäisiä prosesseja, mutta monet tehtävät näkyvät tavalla tai toisella myös Talpan asiakkaiden suuntaan.

Lue lisää

Aina-Ilonan ura talpalaisena

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnon proseseissa on käytetty ohjelmistorobotiikkaa vuodesta 2016 alkaen. Paljon on ehtinyt tapahtua parin vuoden aikana. Lue kooste, mitä kaikkea!

Lue lisää

RPA-kehittäjä ja Aina-Ilonan kollega

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Talpaan on koulutettu yhteensä kuusi RPA-kehittäjää. Haastattelimme heistä yhtä. Ongelmien ratkaisemisesta nauttiva taloussihteeri Annika Ingervo koki ohjelmistorobotiikan omakseen heti alusta lähtien.

Lue lisää