Talpa tiedottaa Kuvalle

10.06.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun

10.06.2020 / Julkaisut

Tämä uutiskirje on lähetetty kertaluonteisesti Talpan yhteistyökumppaneille ja esimiehille Kuvan toimialalla. Jos haluat uutiskirjeen jatkossakin, liity jakeluun! Talpa lähettää talous- ja palkkahallinnon asiakastiedotteita noin kuusi kertaa vuodessa.

Lue lisää

Varma kesän merkki: välitilinpäätöksen ohjeet julkaistu

10.06.2020 / Talpa tiedottaa Kuvalle

Kesän kuumin talousjuttu on tietenkin Helsingin kaupungin välitilinpäätös. Tehdään siitä tänä kesänä yhdessä maailman parhain. Tarkastetaan ja hyväksytään ostolaskut reippaasti ja laitetaan asiakkaille laskut ajoissa.

Lue lisää

Laskutusaineisto Kuvasta Talpaan – ajallaan ja oikeassa muodossa

10.06.2020 / Laskutus

Hyvän palvelun ja laadun takaamiseksi on tärkeää, että laskutus tapahtuu oikea-aikaisesti ja tehdään kerralla oikein. Laskutusaineistot toimitetaan kirjanpidon kauden katkojen mukaisesti, jotta aineisto saadaan oikealle kaudelle. Osa aineistosta siirtyy Kuvasta Talpaan päivittäin.

Lue lisää

Verkossa maksaminen helpottaa kaupunkilaisten arkea ja vähentää paperilaskututusta

10.06.2020 / Talpa

Tilavuokrat, toripaikat, yo-tutkintomaksut, liikuntakortit, pääsyliput, kurssimaksut, lahjakortit – kaupungin maksullisia palveluja käyttävä kuntalainen sukkuloi lukuisten eri osoitteiden ja väylien viidakossa. Monimutkaisen prosessin kruunaa lasku, joka sekin saattaa kulkea asiakkaalle perinteisen paperipostin mukana.

Lue lisää

Palkkahallinnon muistilista Kuvan esihenkilöille

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Helsingin kaupungin esihenkilöiden tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esihenkilön on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Lue lisää

Verokortissa vain yksi tuloraja – seuraa tulokertymääsi

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Onkin entistä tärkeämpää itse seurata tuloja vuoden aikana, tämä onnistuu kätevästi tulorekisterissä. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Kertauksia loma-ajan palkanmaksusta - onhan palkkakuittisi jo sähköinen?

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Kesän lähestyessä on hyvä kerrata, miten loma-ajan palkkaedut ja lomaraha maksetaan sekä mistä löydät ohjeen lomarahan vaihdosta vapaaksi. Viimeistään nyt kannattaa siirtyä myös sähköisen palkkakuitin käyttöön - vastaanotat sen vaikka mökillä!

Lue lisää

HR-neuvonta Kuvan esihenkilöiden tukena ja apuna

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Kuvan esihenkilöiltä tuli HR-neuvontaan yli 500 yhteydenottoa viime vuonna. HR-neuvonta tarjoaa esihenkilöille neuvontaa mm. palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen, vuosilomaan, virka- ja työvapaisiin, työaikaan, virkamatkoihin ja henkilöstöetuihin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää

Aineisto palkkahallintoon sähköisesti

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Suurin osa palkanlaskennan asioinnista hoituu sähköisesti. Kuvan palkanlaskentaa hoitavan tiimin tavoittaa yhteisen sähköpostilaatikon ja nettilomakkeen kautta. Puhelimitse palvelemme kesälläkin arkisin kello 9-15.

Lue lisää

Ostolaskut vauhdikkaasti eteenpäin

09.06.2020 / Ostolaskut

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee Helsingistä meille kaikille elävän ja mielenkiintoisen kaupungin. Aktiivinen kaupunki ja aikaansaava toimiala näkyy vilkkaana toimintana myös Kuvan ostolaskuprosesseissa.

Lue lisää

Laadukas Bosti-tilaus säästää omaa työaikaa

09.06.2020 / Ostolaskut

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee tällä hetkellä paljon töitä ostolaskujen tarkastamiseksi ja hyväksymiseksi. Alusta asti oikein laadittu tilaus sujuvoittaa ja tehostaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää nyt välitilinpäätösaikaan, jotta järjestelmiin ei jää roikkumaan käsittelemättömiä laskuja.

Lue lisää

P2P -järjestelmä Kuvalle marraskuussa

09.06.2020 / Ostolaskut

BIP vaihtuu loppuvuodesta uuteen ja moderniin ostolaskujen käsittelyjärjestelmään. P2P-nimellä kulkeva järjestelmä on parannettu versio entisestä ja sisältää runsaasti tavallista käyttäjää helpottavia toimintoja.

Lue lisää

Muistathan tehdä BIP-varahenkilöasetuksen lomasi ajaksi

09.06.2020 / Ostolaskut

Ostolaskujen tarkastajan ja hyväksyjän tulee asettaa itselleen varahenkilö mahdollisen poissaolon ja loman ajaksi. Jos varahenkilöasetuksen tekeminen unohtuu tai tulee äkillinen poissaolo, onnistuu varahenkilöasetuksen tekeminen myös Talpassa.

Lue lisää

Matkustaja - päivitä uusi M2-mobiili puhelimeesi

09.06.2020 / Matkahallinta

Tiesithän, että voit lähettää kuitit ja liitteet käsiteltäväksi mobiilisti, ilman skannausta ja sähköpostia? Mobiilisovelluksella onnistuvat kaikki M2-matka- ja kuluhallintajärjestelmän toiminnot kuten matkalaskun tekeminen. Uusi Visma M2 on nyt ladattavissa.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

07.05.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Talpan viime vuoteen mahtui paljon

06.05.2020 / Julkaisut

Talpan vuosikertomukseen on koottu viime vuoden tapahtumia ja tärkeimpiä tunnuslukuja.

Lue lisää

Ohjelmistorobotti avustaa myös poikkeustilanteessa

06.05.2020 / Ohjelmistorobotiikka

Talpan ohjelmistorobotti Aina-Ilona vapauttaa talous- ja palkkahallinnon asiantuntijoiden työaikaa mekaanisista rutiinitehtävistä. Se suorittaa jo yli 40 erilaista tehtävää tehokkaasti, tarkasti ja väsymättä. Nyt se on apuna myös koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Lue lisää

Kaupungin ostolaskut käsitellään saapumisjärjestyksessä

06.05.2020 / Ostolaskut

Talpa siirtyy toukokuun aikana käsittelemään ostolaskut eräpäivän sijaan saapumisjärjestyksessä. Näin pystymme paremmin seuraamaan ostolaskujen läpimenoaikoja ja entisestään tehostamaan ostolaskuprosessia.

Lue lisää

Uusi kassaohje valmisteilla

06.05.2020 / Maksuliikenne

Talpa päivittää yleistä kassaohjetta yhteistyössä kaupunginkanslian ja sisäisen tarkastuksen kanssa.

Lue lisää

Talpa palvelee poikkeustilanteessakin

06.05.2020 / Asiakaspalvelu

Talpa on hyvin ja jo etukäteen varautunut erilaisiin häiriöihin ja normaalista poikkeaviin tilanteisiin. Nyt koronaviruksen aikaan, turvaamme henkilökuntamme, asiakkaamme ja palvelumme kaikin mahdollisin keinoin ja teemme parhaamme, jotta talous- ja palkkahallinnon palvelut sujuvat normaalisti!

Lue lisää

Henkilöuutisia taloushallinnon palvelujen Sote-tiimeistä

06.05.2020 / Henkilöstö

Pirjo Hietaharju sijaistaa Elina Tirkkosta Sote palvelualueen palvelupäällikkönä 1.5.-31.12.2020 ja Sami Hell vastaavasti Pirjo Hietaharjua palvelukoordinaattorina.

Lue lisää

Mitä uusi verkkolaskulaki tarkoittaa?

06.05.2020 / Kirjanpito

Verkkolaskulaki (= Laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta) tuli voimaan kaikilta osin 1.4.2020 alkaen. Verkkolaskulaki on osa EU:n verkkolaskudirektiiviä. Sen tarkoituksena on yhdenmukaistaa kaupankäyntiä ja ohjata laskutusta sähköiseen muotoon. Laki sähköisestä laskutuksesta velvoittaa yrityksiä käsittelemään verkkolaskuja huhtikuusta 2020 alkaen.

Lue lisää

Tilintarkastuskertomus sai allekirjoituksen

06.05.2020 / Kirjanpito

Kaupungin tilikautta 2019 käsittelevä tilintarkastuskertomus allekirjoitettiin tarkastusvirastossa huhtikuun lopussa.

Lue lisää