Antoisat vuodet Talpassa päätökseen

14.02.2018 / Henkilöstö

Taloussihteeri Hannele ”Hansu” Piiroisen viimeinen työpäivä Talpassa koittaa maaliskuun alussa, kun hän jää lomalle ennen virallista eläkkeen alkua. Työura kaupungilla alkoi 21 vuotta sitten, ja Talpassa positiivinen Hansu on ilahduttanut perustamisesta lähtien. Vuodet ovat olleet antoisia, joten lähdön hetki herättää pienen haikeuden.

Taloussihteeri Hannele ”Hansu” Piiroisen viimeinen työpäivä Talpassa koittaa maaliskuun alussa, kun hän jää lomalle ennen virallista eläkkeen alkua. Työura kaupungilla alkoi 21 vuotta sitten, ja Talpassa positiivinen Hansu on ilahduttanut perustamisesta lähtien. Vuodet ovat olleet antoisia, joten lähdön hetki herättää pienen haikeuden.Sivun sisältö

​”Aloitin kaupungilla vuonna 1996 Meri-Rastilan terveysasemalla toimistoapulaisena. Siitä siirryin asiakaspalveluun ja nelisen vuotta purin lääkäreiden saneluja. Esimieheni vinkkasi minulle, että itäisen terveysviraston kassalle etsittiin työntekijää. Hän oli ajatellut minua, sillä olin aikaisemmin ollut pankissa töissä. Esimies kehotti ottamaan yhteyttä Pirjo Kiveen, joka sitten otti minut töihin. Siitä alkoi urani talouspuolella. Laskutuksessa olen työskennellyt vuodesta 2004. Kaikkia tehtäviä olen tehnyt suurella sydämellä, enkä ole millekään työlle sanonut ei.

Työuralta on erityisesti jäänyt mieleen Työmatkasetelit-projekti, jota olin perustamassa. Olin projektissa mukana vuosina 2007–2010 ja samalla virkavapaalla laskutuksesta. Parhaiten minut taidetaan edelleen muistaa juuri työmatkaseteleistä, sillä vielä viime syksynä minulta kysyttiin: ”Hei Hansu, milloin voi hakea työmatkaseteleitä?” Siihen vastasin: ”Kyllä hakulinkki tulee, mutta minä en muutamaan vuoteen ole ollut työmatkaseteleissä” Kohtahan siitä tulee jo kymmenen vuotta”, Hansu nauraa.

”Hansu-nimen historia pohjautuu talous- ja suunnittelukeskukseen, jossa oli minun lisäkseni toinenkin Hannele. Silloinen esimieheni totesi minulle: ”Kuule, sinä olet Hansun näköinen.” Ja Hansu olen siitä lähtien ollut. Jos joku huutelee Hannelea, kestää hetki, että hoksaan, ketä tarkoitetaan. Kaikenlaisia muitakin nimityksiä on käytetty, kuten vaikkapa ilopilleri tai ”se pieni ja vilkas”.”

Hansu tunnetaan positiivisuudestaan, joka tarttuu myös muihin. Erilaisten ihmisten kanssa hän tulee hyvin toimeen ja saa uusia ystäviä bussipysäkilläkin.

”Työkavereista on tullut hyviä ystäviä ja tiimimme työhenki on ollut erinomainen. Neuvottamaksi en ole jäänyt, vaikka paljon uutta opittavaa on ollut. Organisaatiossa ja järjestelmissä on ollut kaikenlaisia muutoksia, mutta laskutuksen periaate on pysynyt samana. Täällä on hyvät tekijät, joten kukaan ei jää pulaan. Nyt opetan tietotaitojani eteenpäin seuraavalle osaavalle tekijälle.”

Eläkepäivillä Hansu ei aio jäädä toimettomaksi, vaan suunnitelmia on jo paljon.

”Minulle ja siskolleni jäi vanhempieni omakotitalo Ryttylässä, Riihimäen lähellä. Siellä aion viettää aikaani nyt keväästä syksyyn. Ympärillä on paljon ulkoilumahdollisuuksia ja siskoni kanssa käymme aamuisin lenkillä käkien vielä kukkuessa. Olen aina ollut aamuvirkku ja herään joka aamu viimeistään kello viisi. Maanantaiaamuna olen ollut töissä aina pirteänä paikalla: ääntäni pitäisi nyt kuulemma nauhoittaa, jotta muut heräävät viikkoon jatkossakin. Neljäs kerros taitaa hiljentyä huomattavasti.

Iloisin mutta haikein mielin olen Talpasta lähdössä. Talpa ja työyhteisö ovat sellaisia asioita, joita jään kaipaamaan. Haluan lopuksi kiittää työkavereita: teitä en tule unohtamaan. Työ on antanut niin paljon kaikkina näinä vuosina, eikä töihin ole ollut koskaan kurjaa tulla. Viimeisenä päivänä ovat tunteet varmasti pinnassa.

Kaikille talpalaisille toivotan hyvää jatkoa kaikissa tilanteissa, arjessa ja myllerryksissä. On ollut ilo työskennellä teidän kanssanne.”

Kuvassa Hannele Piiroinen ja Pirjo Kivi