Kaupungin työntekijä: Hae vuoden 2020 työmatkaseteleitä

17.12.2019 / Henkilöstö

Ensi vuoden työmatkasetelit ovat nyt haettavissa. Työmatkasetelit postitetaan palkkajärjestelmässä olevaan kotiosoitteeseen. Mahdolliset osoitemuutokset voi ilmoittaa Talpan palkanlaskentaan sähköisesti.

​Vuoden 2020 työmatkasetelit ovat haettavissa maanantaista 2.12. alkaen. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja niiden käsittelyaika on noin kaksi kuukautta. Ensi vuoden seteleiden postitus alkaa tammikuussa. Työsuhdematkaetuutta haetaan sähköisen lomakkeen kautta, hakulinkki löytyy kaupungin intranetistä Henkilöstö > Henkilöstöedut > Työmatkasetelit ja polkupyöräetu

On hyvä huomata, että hakulomakkeessa kysytään hakijan Helsinki-ID -tunnusta, joka löytyy palkkalaskelmasta. Ks. kuva palkkakuitista.

Vuoden 2020 työmatkaedun arvo on kansliapäällikön päätöksella enintään 160 euroa. Etu myönnetään Helsingin kaupungin työntekijöille työssäolokuukausien mukaisesti (ks. taulukko alla) eli yhtä työssäolokuukautta kohden myönnetään 10 euron arvoinen seteli.

Jos olet vakituisessa työsuhteessa, olet oikeutettu saamaan yhteensä 16 seteliä (à 10 euroa).

Työmatkaetuun oikeuttavien kuukausien määrä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Työmatkaseteleiden määrä kpl 1 2 4 5 6 8 9 10 12 13 14 16

Setelit haetaan kerralla koko vuodeksi

Työsuhdematkalipuilla tarkoitetaan joukkoliikenteen henkilökohtaisia matkalippuja, jotka hankitaan asunnon ja työpaikan välisiä matkoja varten. Etu annetaan kaikille samansuuruisena, henkilön asuinkunta ei vaikuta asiaan. Matkaseteleitä ei voi hakea jos henkilöllä käytössä asiointilippu.

Vakituiset työntekijät voivat hakea koko vuodeksi seteleitä kerralla, määräaikaiset taas työsuhteen pituuden mukaan.

Onhan osoitteesi ajan tasalla?

Työmatkasetelit postitetaan palkkajärjestelmässä olevaan kotiosoitteeseen. Jokaisen on siis huolehdittava osoitetietojensa ajantasaisuudesta. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Talpan palkanlaskentaan, esimerkiksi sähköisellä lomakkeella >>

Valokuva: Jussi Hellsten, Helsingin kaupungin kuvapankki