Varattu työmatka peruuntui, mitä teen?

19.03.2020 / Matkahallinta

Kaupunki on linjannut, että ulkomaille tai kotimaahan suuntautuvia virkamatkoja ei tehdä. Jos jo varattu työmatka peruuntuu tai siirtyy, matkalasku pitää poistaa M2-järjestelmästä ja kirjata kuluna palvelumaksu, jonka matkatoimisto veloittaa matkan perumisesta. Lisäksi mahdollisesti saatu matkaennakko pitää palauttaa kaupungin tilille.

Lue lisää

Eurocard-kortinhaltijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista

03.03.2020 / Matkahallinta

Eurocard-luottokortinhaltijan on tunnistauduttava vahvasti nettiostoksen yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kertakäyttösalasanalla, joka tulee kortinhaltijan matkapuhelinnumeroon.

Lue lisää

Miten saan käyttöoikeudet M2-järjestelmään?

03.03.2020 / Matkahallinta

Uuden M2-järjestelmän käyttäjän M2-oikeudet aktivoidaan vasta pyynnöstä eli oikeudet eivät ole automaattisesti olemassa. Esimies lähettää allekirjoitetun käyttöoikeuslomakkeen Talpaan.

Lue lisää

Uusi toimintaohje matkahallinta- järjestelmän hyväksyjille, puoltajille ja tarkastaja /sihteereille

17.12.2019 / Matkahallinta

M2- matkahallinjärjestelmässä on omat roolit matkasuunnitelman puoltoon ja hyväksyntään. Roolien pitää olla toimialan, virastojen ja liikelaitosten delegointisäännön mukaisia. Talpa on yhdessä sisäisen tarkastuksen kanssa tehnyt toimintaohjeen, joka täydentää kaupunginkanslian toukokuussa antamaa matkustusohjetta.

Lue lisää

Matkahallintajärjestelmään on tulossa muutoksia

31.10.2019 / Matkahallinta

Matkahallintajärjestelmään on marraskuun aikana tulossa muutoksia. Muutokset liittyvät olemassa olevan hyväksyjän roolin muutokseen, matkatyyppiin ja ohjeistukseen.

Lue lisää

M2-matkanhallintajärjestelmään on tehty uusi toiminnallinen muutos

19.06.2019 / Matkahallinta

M2-matkanhallintajärjestelmään on tehty ohjelman muutos, joka sallii yrityksen 1000 projektien käytön kaikilla toimialoilla ja liikelaitoksilla.

Lue lisää

Matka- ja kilometrikorvaukset siirtyvät tulorekisteriin

05.12.2018 / Matkahallinta

Palkkatiedot siirtyvät palkanlaskentajärjestelmästä tulorekisteriin automaattisesti, sähköisen rajapinnan kautta. Samanlainen rajapinta on rakennettu myös matka- ja pienkulujärjestelmään, M2:een.

Lue lisää

Käsittele matka- ja kuluveloitukset ajoissa

22.11.2018 / Matkahallinta

M2-matka- ja kulunhallintajärjestelmä on kiinni 24.-28.12.2018. Kuluvan vuoden kilometri- ja kuluveloitukset sekä matkalaskut tulee olla käsiteltyinä 21.12. mennessä.

Lue lisää

Helpota arkeasi, M2-käyttäjä: ota myös M2 Mobiili käyttöön

13.09.2018 / Matkahallinta

Kaikki matka- ja kululaskujen käsittelyvaiheet onnistuvat M2 Mobiililla. Hyödynnä matkahallinnan kattavia ja ruutukaappauksin kuvitettuja ohjeita tutustuessasi M2 Blue- ja M2 Mobiili -järjestelmien toimintoihin.

Lue lisää

M2 Blue -ohjeet päivitetään kesän aikana

19.06.2018 / Matkahallinta

M2-järjestelmän versio päivittyi toukokuussa käyttäjäystävälliseksi M2 Blueksi. Myös M2 Mobiililla voi tehdä matka- ja kululaskuja sekä lähettää ne hyväksyntään. Helmestä löytyvät ohjeet päivitetään vastaamaan uutta käyttöliittymää kesän aikana.

Lue lisää

M2:n uusi versio korvaa vanhan

26.04.2018 / Matkahallinta

Visma Enterprise Oy voitti matkahallinnan kilpailutuksen. M2-järjestelmän versio päivittyy toukokuussa M2 Blueksi, jota on kätevä käyttää mobiilisti.

Lue lisää

M2-järjestelmä uudistunut – katso koulutuswebinaari

15.02.2018 / Matkahallinta

Matkahallinnan M2-järjestelmän uusi käyttöliittymä M2 Blue otettiin käyttöön vuoden 2018 alussa. Aluksi uusi ja vanhan käyttöliittymä olivat käytössä rinnakkain ja vanhaa käyttöliittymää eli Classic M2 -näkymää voi käyttää vielä toukokuun loppuun asti. Tutustu uuteen käyttöliittymään ja katso koulutus Helmi-intranetistä.

Lue lisää

Raportit keskeneräisistä matkalaskuista, kulu- ja kilometriveloituksista

22.11.2017 / Matkahallinta

M2-järjestelmän raportista on kätevä katsoa, mitkä laskut ovat kesken ja vaikkapa sen perusteella muistuttaa ao. henkilöitä käsittelemään ne loppuun.

Lue lisää

Kuitit kadoksissa ja reitti hukassa? Matkustaja, käytä M2-mobiilia

21.11.2017 / Matkahallinta

M2-järjestelmää on mahdollista käyttää älypuhelimella, jolloin esimerkiksi kuitit voi lähettää puhelimesta suoraan järjestelmään. M2 Mobiilin käyttöä suositellaan, sillä se on ajopäiväkirjan täyttöä nopeampaa. M2 Mobiilin lataamisesta ja kirjautumisesta on myös tehty uusi, yksityiskohtainen ohje.

Lue lisää

M2-matkanhallintajärjestelmää käytetään vastakin – korvaavaa järjestelmää ei oteta käyttöön

24.04.2017 / Arkisto

Kaupungin matka- ja pienkulujen hallinnassa käyttämä järjestelmä ei vaihdu uuteen. Korvaavaksi järjestelmäksi kaavailtu Reissu ei täytä kaupungin kilpailutuksessa esittämiä vaatimuksia ja viime vuonna aloitettu käyttöönottoprojekti on päättynyt. M2-järjestelmän käyttöä jatketaan normaalisti.

Lue lisää