Laadukas Bosti-tilaus säästää omaa työaikaa

09.06.2020 / Ostolaskut Talpa tiedottaa Kuvalle

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee tällä hetkellä paljon töitä ostolaskujen tarkastamiseksi ja hyväksymiseksi. Alusta asti oikein laadittu tilaus sujuvoittaa ja tehostaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää nyt välitilinpäätösaikaan, jotta järjestelmiin ei jää roikkumaan käsittelemättömiä laskuja.

Kuvan ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti noin 12 prosenttia. Keskimäärin kaupungin ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti noin 25 prosenttia.

Etukäteen riittävän huolellisesti laadittu Bosti-tilaus, jossa on oikein valitut laskentatunnisteet mm. sisäinen tilaus ja arvonlisävero, keventää omaa työmäärää. Kun tavara tai palvelu on saatu, Bosti-tilaus pitää vielä muistaa vastaanottaa. Jos vastaanotto puuttuu, tilaus ei täsmäydy automaattisesti saapuvaan laskuun.

Laadukas Bosti-tilaus täsmäyttää BIP-järjestelmässä automaattisesti ostolaskuun. Omaa työaikaa kannattaa säästää. Automaattisesti täsmäytynyttä ostolaskua ei tarvitse jälkikäteen tarkastaa eikä hyväksyä. Bosti-tilaus järjestelmästä voi lukea lisää Teamsista KANSLIA - Bosti ohjeet ja Helmistä Hankinnat -sivulta.

Teksti ja valokuva: palvelupäällikkö Marja Suomela