Ostolaskut vauhdikkaasti eteenpäin

09.06.2020 / Ostolaskut Talpa tiedottaa Kuvalle

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee Helsingistä meille kaikille elävän ja mielenkiintoisen kaupungin. Aktiivinen kaupunki ja aikaansaava toimiala näkyy vilkkaana toimintana myös Kuvan ostolaskuprosesseissa.

Miten riemulla itse odotan jo Myllypurossa alkavaa puistojumppaa, kirjastoon piipahdusta, kesäleirivalikoiman tutkimista ja HAMin näyttelyihin tutustumista. Kulttuurin ja vapaa-ajan hankintapäätöksiä, tilauksia ja ostolaskuja tehdään paljon. Laskuja toimialalle saapuu maksettavaksi vuoden aikana noin 53 000 kpl.

Kuvassa tilauksia ja hankintoja tekevien on hyvä muistaa – ja muistuttaa myös toimittajia – että Helsingin kaupunki vastaanottaa laskut ainoastaan verkkolaskuina ja että laskujen maksuehtona on vähintään 21 päivää.

Kuvan ostolaskuista saapuu verkkolaskuina tällä hetkellä 84 prosenttia. Keskimäärin verkkolaskujen osuus oli viime vuonna 86,6 prosenttia - ja tavoitteena tietenkin täydet 100! Verkkolaskut ovat turvallinen tapa lähettää laskut kaupungille. Ne saapuvat varmemmin perille ja tulevat automaattisesti BIP-järjestelmään. Sitä paitsi verkkolaskuina saapuvat laskut ovat kuvan toimialalle edullisempia ja nopeammin käsittelyssä kuin vanhanaikaiset paperiset laskut.

Paperilaskun matka postin kuljettamana kestää oman aikansa ja ne vaativat vielä erillisen skannaamisen BIP- järjestelmään. Verkkolasku säästää myös ympäristöä: Finanssiala ry on arvioinut, että yhden paperilaskun 450 grammaa hiilidioksidia vastaa kolmen kilometrin ajomatkaa henkilöautolla. Paperisena kulkevan laskun päästöistä lähes puolet aiheutuu paperista, kirjekuorista, tulostamisesta, frankeerauksesta ja jakelusta. Lue lisää: Sähköinen lasku ja palkkakuitti ovat ekotekoja

Kannattaa siis aina pyytää laskut verkkolaskuina!

Helsingin kaupungin nettisivuille on koottu hyvä tietopaketti kaupungille osoitetuista ostolaskuista https://www.hel.fi/talpa/fi/kaupungille-osoitetut-laskut/. Sivu kannattaa antaa vinkkinä omille yhteistyökumppaneille, joilta tuotteita ja palveluita tilaa.

Palvelupäällikkö Marja Suomela

Valokuva: Myllypuron liikuntapuisto kesäkuun iltana, Marja Suomela

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: