Verokortissa vain yksi tuloraja

29.04.2019 / Palkanlaskenta

Vuoden 2019 verokortti otettiin käyttöön 1.2.2019. Siinä on vain yksi tuloraja, eikä sivutoiloille tai eri työantajille enää lasketa eri veroprosenttia. Omia tulojaan on entistä tärkeämpää seurata.

Tulorekisterin myötä portaikkoverokortti jäi historiaan. Uudessa verokortissa on vain yksi tuloraja.Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille ja myös kaikki työnantajasi käyttävät samaa verokortille laskettua veroprosenttia. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Koska käytössä on vain yksi tuloraja, on tärkeää seurata omia tulojaan.

Jos tuloraja näyttää ylittyvän tai vähennyksesi muuttuvat, tilaa muutosverokortti. Jos sinulla on useita työnantajia, toimita muutosverokortti kaikille työnantajillesi.

Muista, että veroprosentin korotus onnistuu ilman muutosverokorttia. Riittää, että ilmoitat sen työantajalle. Talpaan ilmoittaminen onnistuu esimerkiksi sähköisellä lomakkeella: Ota yhteyttä palkanlaskentaan >>

Verokorttia ei tarvitse toimittaa Talpaan

Jos olit työsuhteessa Helsingin kaupungilla vuoden päättyessä, sinun ei tarvitse toimittaa verokorttia Talpaan. Verohallinto siirtää verotustiedot Talpaan kaikilta niiltä, jotka ovat työsuhteessa 31.12. Lähetä verokortti vain, jos:

- Tilaat muutosverokortin

- Aloitat työn 1.1. jälkeen

Jos joudut lähettämään verokortin, siitä riittää pelkkä kopio. Verokortin päätösosa jää sinulle. Katso palkanlaskennan yhteystiedot >>