Sähköinen lasku ja palkkakuitti ovat ekotekoja

12.09.2019 / E-Lasku

Yhden paperilaskun 450 grammaa hiilidioksidia vastaa kolmen kilometrin ajomatkaa henkilöautolla. Paperisena kulkevan palkkakuitin tai laskun päästöistä noin lähes puolet aiheutuu paperista, kirjekuorista, tulostamisesta, frankeerauksesta ja jakelusta.

Lue lisää

Digitalisaatiosta hyötyä ikäihmisille – Pilotti sähköisen maksamisen edistämiseksi

12.09.2019 / E-Lasku

Kaikilla laskun saajilla ei ole mahdollisuutta ottaa käyttöön e-laskua. Syyskuusta lähtien Helsingin kaupungin laskut voi vastaanottaa e-laskun lisäksi myös suoramaksuna. Erityisesti suoramaksulle on kysyntää kotipalvelun asiakaskunnassa. Helsingin kaupunki on mukana pilotissa, jonka tavoitteena on edistää sähköisen laskutuksen käyttöönottoa senioreilla.

Lue lisää

Jos SAP sapettaa, tule toukokuussa koulutukseen

03.05.2019 / Laskutus

Miten myyntireskontrassa liikutaan? Miten myyntitilaukselle liitetään liite? Miten laskussa olevia tapahtumia tulkitaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan toukokuun koulutuksissa.

Lue lisää

Hammashoidon laskutuksen viiveet ohi

22.11.2018 / Laskutus

Hammashoidon laskutuksessa on ollut tietojärjestelmästä johtuvia viiveitä. Nyt ongelmat on saatu korjattua ja lähettämättä jääneet laskut ovat lähdössä portaittain. Marras-joulukuussa 2018 lähetettävät laskut laskut saattavat sisältää usean käynnin maksun.

Lue lisää

Ota uusi Laskutus- ja perintäkäsikirja apuvälineeksesi

13.09.2018 / Laskutus

Kaupunginkanslian oikeuspalvelut on julkaissut Helmessä kaupunkiyhteisen Laskutus- ja perintäkäsikirjan, jonka valmistelussa myös Talpa oli mukana. Uusi käsikirja ei kuitenkaan korvaa aiempia ohjeita, vaan tukee ja täydentää niitä.

Lue lisää

Oppilaitoslaskutus muuttui vuodenvaiheessa – yhä liikkeellä vanhaa käytäntöä

19.06.2018 / Laskutus

Vuoden 2018 alusta lukien ammatillisia oppilaitoksia ei enää velvoiteta maksamaan työnantajille korvausta ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden ohjauksesta. Näin ollen Helsingin kaupunki ei enää laskuta ammatillisia oppilaitoksia opiskelijoiden ohjauksesta. Toimialoilta lähetetään Talpaan kuitenkin edelleen jonkin verran laskutuspyyntöjä (harjoitteluraportteja) ammatillisten oppilaitosten harjoittelijoiden ohjaamisesta.

Lue lisää

Yhteinen e-laskukampanja Kaskon kanssa

19.06.2018 / E-Lasku

Talpa ja Kasko kampanjoivat yhdessä kasvattaakseen e-laskujen osuutta päivähoidon laskuista. Edelleen valtaosa laskuista kulkee paperipostina. E-laskussa on monia hyötyjä sekä laskun vastaanottajan että lähettäjän näkökulmasta.

Lue lisää

Talpa kehottaa siirtymään e-laskuun

26.04.2018 / E-Lasku

Helsingin kaupungin päivähoidon paperisiin laskuihin liitetään e-laskujen eduista kertova kirje kesän ajan. Talpa ja Kasko haluavat yhteisellä kampanjalla kasvattaa e-laskujen määrää, joiden osuus kaupungin laskuista on edelleen pieni.

Lue lisää

Korkeasaaren laskutustiedot muuttuneet

14.02.2018 / Laskutus

Korkeasaaresta tuli säätiö 1.1.2018.Säätiönä Korkeasaaren eläintarha on hallinnollisesti aiempaa itsenäisempi, vaikka onkin edelleen osa Helsingin kaupunkikonsernia. Muutoksen vuoksi vuoden 2018 laskut on lähetettävä uudella nimellä ja osoitteella.

Lue lisää

Koiraverosta luovuttiin 1.1.2018 alkaen

22.11.2017 / Laskutus

Kaupunginvaltuusto päätti 15.11. kokouksessaan luopua koiraveron suorittamisesta Helsingissä 1.1.2018 alkaen. Tämä tarkoittaa, että Talpa ei vuonna 2018 lähetä koiraverolaskuja koskien verovuoden 2017 koiraveroa. Sen sijaan vuoden 2016 (jotka on laskutettu v. 2017) tai sitä aikaisempien vuosien maksamattomien koiraverojen perintää jatketaan normaalisti myös vuonna 2018.

Lue lisää

Viivästyskoroissa siirrytään yhtenäiseen laskenta- ja laskutustapaan

22.11.2017 / Laskutus

Päivitetyn laskutus- ja perintäohjeen mukaan Helsingin kaupunki noudattaa yhtenäistä viivästyskorkojen laskenta- ja laskutustapaa. Yhtenäiseen tapaan siirrytään alkuvuodesta 2018. Laskutustavan muutos koskee kaupunkiympäristön toimialaa ja rakentamispalveluliikelaitos Staraa.

Lue lisää

Maksusitoumusasiakkaiden laskutusta yksinkertaistetaan

17.11.2017 / Laskutus

Taloushallinnossa aloitettiin sosiaali- ja terveystoimialan (Sote) kanssa elokuussa projekti, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa maksusitoumusasiakkaiden laskutusta. Lokakuun lopussa järjestettiin neljäs työpaja, jossa uusi toimintatapa todettiin toimivaksi.

Lue lisää