Ostolaskujärjestelmä uudistuu

16.12.2019 / Ostolaskut

Talpa päätti keväällä 2019 kilpailuttaa ostolaskujen käsittelyjärjestelmän. Päätöksen taustalla oli etenkin aiemman ratkaisun tekninen vanheneminen. BIP:n nykyiset ominaisuudet eivät kaikilta osin mahdollista toivottua tilauksesta maksuun -prosessin tehostamista ja kehittämistä.

Lue lisää

Käsittele ostolaskut heti - muista BIP:n varahenkilöasetukset

16.12.2019 / Ostolaskut

Laskujen on kierrettävä ympäri vuoden. Erityisen tärkeää tämä on tilinpäätöksen aikaan. Muista tarvittaessa tehdä BIP:iin varahenkilöasetukset.

Lue lisää

Käsittele ostolaskut ennen eräpäivää

31.10.2019 / Maksuliikenne

Ostoreskontran maksatusajot ajastettiin lokakuun puolivälistä alkaen aamuyöhön, näin ne ovat lopullista ajoa ja pankkiin lähetystä varten jo valmiina töihin tultaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että ostolaskujen tulee olla hyväksyttynä ennen eräpäivää, jotta ne ehditään siirtää Sapin ostoreskontraan maksatusta varten.

Lue lisää

Mitä tehdä, kun saan virheellisen laskun BIPiin?

12.09.2019 / Ostolaskut

Virheellinen lasku kannattaa pysäyttää heti. Näin pidetään ostolaskuprosessi sujuvana ja hoidetaan maksut toimittajille ajallaan.

Lue lisää

Pohditko tietoturvaa ostolaskuja tarkastaessasi?

12.09.2019 / Ostolaskut

Kaupungille saapuvissa laskuissa saattaa olla tietoja, jotka ovat salassa pidettäviä. Laskut tulee käsitellä tietoturvallisesti ja varmistaa, että laskuilla saa olla näkyvillä vain laskun käsittelyn kannalta oleelliset tiedot.

Lue lisää

Ostolaskut: Automaattisesti täsmäytyvät laskut

18.06.2019 / Ostolaskut

Automaattisen täsmäytymisen kehitys on ollut positiivista. Lasku voi täsmäytyä joko automaattisesti tilaukseen tai toistuvaislaskusopimukseen.

Lue lisää

Ostolaskut sähköisiksi - kaikkien tilaajien yhteinen urakka

18.06.2019 / Ostolaskut

Ostolaskujen käsittelyn sähköisten tunnuslukujen kehitys on ollut tasaisen hyvää alkuvuodesta. Sähköinen laskutus on kustannustehokasta ja kestävän kehityksen mukaista niin laskun lähettäjälle kuin vastaanottajalle. Verkkolaskutuksen ehdoton etu on häiriötön laskunkierto, kun virheelliset suoritukset ja manuaalinen työ vähenee.

Lue lisää

Baswaren laskutusportaali uudistuu

03.05.2019 / Ostolaskut

Helsingin kaupunki vastaanottaa laskut verkkolaskuina. Verkkolaskun lähettäminen onnistuu portaalin kautta maksutta ja kätevästi myös sellaisilta toimittajilta, joilla ei ole omaa verkkolaskutusjärjestelmää. Portaali uudistuu tämän vuoden aikana.

Lue lisää

Reskontran ulkopuoliset maksut

05.12.2018 / Ostolaskut

Helsingin kaupungilla erilaisten maksujen määrä on suuri. Osa maksetuista korvauksista on tulorekisteriin ilmoitettavia, osa ei. Selvitystyötä on Talpassa tehty ja tehdään yhdessä toimialojen kanssa. Myös ohjeistusta päivitetään.

Lue lisää

Booky.fi Oy - perintäkululaskuja ei toistaiseksi käsitellä

22.11.2018 / Ostolaskut

Selvitys Booky.fi Oy:n lähettämien perintäkululaskujen sopimuksenmukaisuudesta on vielä kesken. Talpa pysäyttää edelleen Booky.fi Oy:n lähettämät perintäkululaskut eli niitä ei lähetetä edes kiertoon toimialalle.

Lue lisää

Arkistoitujen ostolaskujen haku BIP Monitorilla

22.11.2018 / Ostolaskut

Vuonna 2014 tai sitä ennen saapuneita ostolaskuja voi selailla BIP Monitorista, mutta hieman eri tavalla kuin ennen.

Lue lisää

Hyödynnä CM:n edut toistuvien laskujen käsittelyssä

13.09.2018 / Ostolaskut

Käsitteletkö BIP:ssä kuukausittain täysin samanlaisina toistuvia sopimukseen perustuvia ostolaskuja? Miksi?! Siirrä toistuvat laskut CM:ään, niin voit halutessasi tarkastaa ja hyväksyä jopa vuoden laskut yhdellä kertaa. Automaattisesti käsiteltäväksi sopivia laskuja ovat esim. vuokrat, kopiokoneiden lisenssit ja vartiointi- ja siivouslaskut.

Lue lisää