Palkkahallinnon muistilista Kuvan esihenkilöille

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Helsingin kaupungin esihenkilöiden tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esihenkilön on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Lue lisää

Verokortissa vain yksi tuloraja – seuraa tulokertymääsi

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Onkin entistä tärkeämpää itse seurata tuloja vuoden aikana, tämä onnistuu kätevästi tulorekisterissä. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Kertauksia loma-ajan palkanmaksusta - onhan palkkakuittisi jo sähköinen?

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Kesän lähestyessä on hyvä kerrata, miten loma-ajan palkkaedut ja lomaraha maksetaan sekä mistä löydät ohjeen lomarahan vaihdosta vapaaksi. Viimeistään nyt kannattaa siirtyä myös sähköisen palkkakuitin käyttöön - vastaanotat sen vaikka mökillä!

Lue lisää

HR-neuvonta Kuvan esihenkilöiden tukena ja apuna

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Kuvan esihenkilöiltä tuli HR-neuvontaan yli 500 yhteydenottoa viime vuonna. HR-neuvonta tarjoaa esihenkilöille neuvontaa mm. palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen, vuosilomaan, virka- ja työvapaisiin, työaikaan, virkamatkoihin ja henkilöstöetuihin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää

Aineisto palkkahallintoon sähköisesti

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Suurin osa palkanlaskennan asioinnista hoituu sähköisesti. Kuvan palkanlaskentaa hoitavan tiimin tavoittaa yhteisen sähköpostilaatikon ja nettilomakkeen kautta. Puhelimitse palvelemme kesälläkin arkisin kello 9-15.

Lue lisää

Palkkahallinnon aineisto sähköisenä

06.05.2020 / Palkanlaskenta

Talpassa paperiaineistoja ja –postia käsittelee koronan aikana normaalia pienempi joukko. Toivomme, että toimitatte aineiston (myös lääkärintodistukset) palkkahallintoon sähköisesti.

Lue lisää

Palkkahallinnon kesäterveiset

06.05.2020 / Palkanlaskenta

Kesän lähestyessä on hyvä kerrata, miten loma-ajan palkkaedut maksetaan. Lisäksi muistutamme, että verkkopalkka on kätevä, koska se on kesällä siellä missä sinäkin!

Lue lisää

Palkanlaskenta palvelee puhelimitse ja verkossa

03.03.2020 / Palkanlaskenta

Ovathan palkanlaskennan toimialakohtaiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tallessa? Mikäli eivät, löydät kaikki tiedot kootusti tästä jutusta. Muista myös sähköinen lomake, jolla hoidat asioitasi kätevästi juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan

17.01.2020 / Henkilöstö

Tiedot vuoden 2020 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2019 päättyessä. Kaupungin työntekijän ei siis tarvitse postittaa uutta verokorttia Talpaan.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

16.12.2019 / Palkanlaskenta

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu ensi vuoden maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan, jotta palkat saadaan maksettua ajallaan.

Lue lisää

Palkkahallinto tutuksi esimiehille

31.10.2019 / Koulutus- ja asiantuntijapalvelut

Esimies – tiedätkö, kuka saa työkokemuslisää? Missä tilanteissa palkka voidaan periä takaisin? Miten toimit alaisesi pitkän poissaolon aikana?

Lue lisää