Talpa tiedottaa Kuvalle

10.06.2020 / RSS

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun Tämä uutiskirje on lähetetty kertaluonteisesti

Logo

Tiedottaa

10.6.2020

Helsingin kaupunki
Taloushallintopalvelu

 

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun

Tämä uutiskirje on lähetetty kertaluonteisesti Talpan yhteistyökumppaneille ja esimiehille Kuvan toimialalla. Jos haluat uutiskirjeen jatkossakin, liity jakeluun! Talpa lähettää talous- ja palkkahallinnon asiakastiedotteita noin kuusi kertaa vuodessa.

Varma kesän merkki: välitilinpäätöksen ohjeet julkaistu

Kesän kuumin talousjuttu on tietenkin Helsingin kaupungin välitilinpäätös. Tehdään siitä tänä kesänä yhdessä maailman parhain. Tarkastetaan ja hyväksytään ostolaskut reippaasti ja laitetaan asiakkaille laskut ajoissa.

Laskutusaineisto Kuvasta Talpaan – ajallaan ja oikeassa muodossa

Hyvän palvelun ja laadun takaamiseksi on tärkeää, että laskutus tapahtuu oikea-aikaisesti ja tehdään kerralla oikein. Laskutusaineistot toimitetaan kirjanpidon kauden katkojen mukaisesti, jotta aineisto saadaan oikealle kaudelle. Osa aineistosta siirtyy Kuvasta Talpaan päivittäin.

Verkossa maksaminen helpottaa kaupunkilaisten arkea ja vähentää paperilaskututusta

Tilavuokrat, toripaikat, yo-tutkintomaksut, liikuntakortit, pääsyliput, kurssimaksut, lahjakortit – kaupungin maksullisia palveluja käyttävä kuntalainen sukkuloi lukuisten eri osoitteiden ja väylien viidakossa. Monimutkaisen prosessin kruunaa lasku, joka sekin saattaa kulkea asiakkaalle perinteisen paperipostin mukana.

Palkkahallinnon muistilista Kuvan esihenkilöille

Helsingin kaupungin esihenkilöiden tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esihenkilön on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Verokortissa vain yksi tuloraja – seuraa tulokertymääsi

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Onkin entistä tärkeämpää itse seurata tuloja vuoden aikana, tämä onnistuu kätevästi tulorekisterissä. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Kertauksia loma-ajan palkanmaksusta - onhan palkkakuittisi jo sähköinen?

Kesän lähestyessä on hyvä kerrata, miten loma-ajan palkkaedut ja lomaraha maksetaan sekä mistä löydät ohjeen lomarahan vaihdosta vapaaksi. Viimeistään nyt kannattaa siirtyä myös sähköisen palkkakuitin käyttöön - vastaanotat sen vaikka mökillä!

HR-neuvonta Kuvan esihenkilöiden tukena ja apuna

Kuvan esihenkilöiltä tuli HR-neuvontaan yli 500 yhteydenottoa viime vuonna. HR-neuvonta tarjoaa esihenkilöille neuvontaa mm. palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen, vuosilomaan, virka- ja työvapaisiin, työaikaan, virkamatkoihin ja henkilöstöetuihin liittyvissä kysymyksissä.

Aineisto palkkahallintoon sähköisesti

Suurin osa palkanlaskennan asioinnista hoituu sähköisesti. Kuvan palkanlaskentaa hoitavan tiimin tavoittaa yhteisen sähköpostilaatikon ja nettilomakkeen kautta. Puhelimitse palvelemme kesälläkin arkisin kello 9-15.

Ostolaskut vauhdikkaasti eteenpäin

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee Helsingistä meille kaikille elävän ja mielenkiintoisen kaupungin. Aktiivinen kaupunki ja aikaansaava toimiala näkyy vilkkaana toimintana myös Kuvan ostolaskuprosesseissa.

Laadukas Bosti-tilaus säästää omaa työaikaa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee tällä hetkellä paljon töitä ostolaskujen tarkastamiseksi ja hyväksymiseksi. Alusta asti oikein laadittu tilaus sujuvoittaa ja tehostaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää nyt välitilinpäätösaikaan, jotta järjestelmiin ei jää roikkumaan käsittelemättömiä laskuja.

P2P -järjestelmä Kuvalle marraskuussa

BIP vaihtuu loppuvuodesta uuteen ja moderniin ostolaskujen käsittelyjärjestelmään. P2P-nimellä kulkeva järjestelmä on parannettu versio entisestä ja sisältää runsaasti tavallista käyttäjää helpottavia toimintoja.

Muistathan tehdä BIP-varahenkilöasetuksen lomasi ajaksi

Ostolaskujen tarkastajan ja hyväksyjän tulee asettaa itselleen varahenkilö mahdollisen poissaolon ja loman ajaksi. Jos varahenkilöasetuksen tekeminen unohtuu tai tulee äkillinen poissaolo, onnistuu varahenkilöasetuksen tekeminen myös Talpassa.

Matkustaja - päivitä uusi M2-mobiili puhelimeesi

Tiesithän, että voit lähettää kuitit ja liitteet käsiteltäväksi mobiilisti, ilman skannausta ja sähköpostia? Mobiilisovelluksella onnistuvat kaikki M2-matka- ja kuluhallintajärjestelmän toiminnot kuten matkalaskun tekeminen. Uusi Visma M2 on nyt ladattavissa.

 
LianaMailer