Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

04.03.2020 / RSS

Helsingin kaupungin maksuehto 21 päivää Tilatessa on hyvä muistuttaa toimittajia siitä, että kaupungin

Logo

Tiedottaa

4.3.2020

Helsingin kaupunki
Taloushallintopalvelu

 

Helsingin kaupungin maksuehto 21 päivää

Tilatessa on hyvä muistuttaa toimittajia siitä, että kaupungin maksuehto on 21 päivää ja että kaupunki vastaanottaa laskuja ainoastaan sähköisesti.

Sujuva ja turvallinen laskun maksaminen tutuksi

Talpa ja Finanssiala ry järjestävät keskiviikkona 4.3. tilaisuuden Helsingissä Kampin palvelukeskuksessa tavoitteena rohkaista ja tukea asiakkaita siirtymisessä paperilaskun käytöstä sähköiseen laskutukseen. Tilaisuus on osa pilottia, jossa selvitetään, miten parhaiten helpotetaan ikääntyneiden asiakkaiden laskun maksua digitalisaation avulla.

Ostolaskupoolista virallinen tiimi

Pari vuotta sitten kokeilusta alkanut ostolaskupooli on nyt tiimi ja osa Talpan organisaatiota. Poolin vastuulleen ottamat uudet työtehtävät näkyvät myös asiakkaille päin mm. laskujen kierronvalvonnan siirryttyä muilta tiimeiltä keskitetysti poolin vastuulle. Näin toimien Talpan haluaa yhtenäistää ja tehostaa ostolaskujen käsittelyä.

Oletko jäämässä eläkkeelle? Tule kuulemaan vinkkejä eläkeneuvonnan iltapäivään

Tänä vuonna kokoaikaiselle eläkkeelle jääville kaupungin työntekijöille järjestetään kevään aikana vielä kaksi neuvontailtapäivää Talpassa Sörnäisten rantatiellä tiistaina 10.3. ja tiistaina 21.4. kello 13-16. Iltapäivän aikana Kevan asiantuntija kertoo eläkejärjestelmästä ja eläkkeen hakemisesta. Eläkeneuvojat avaavat Helsingin kaupungin ohjeistusta ja käytänteitä.

Pysäytä laskun kierto tarvittaessa

Vähennä turhaa työtä ja aseta ostolasku selvitystilaan! Tämä onnistuu, jos laskusta on tehty reklamaatio tai hyvityspyyntö tai jos toimitus on myöhässä.

Muistion tallennuksesta kuittaus muistion lähettäjälle

Haluaisitko saada itsellesi tiedon, kun Talpa on tallentanut lähettämäsi muistion kirjanpitoon? Haluatko tietää, kun kirjaus on tehty, ilman, että tarvitsee tarkistella asiaa raportilta? Talpa tarjoaa tähän nyt asiakkaille mahdollisuuden.

Eurocard-kortinhaltijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista

Eurocard-luottokortinhaltijan on tunnistauduttava vahvasti nettiostoksen yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kertakäyttösalasanalla, joka tulee kortinhaltijan matkapuhelinnumeroon.

Talpa-päivä jalkautui ensimmäistä kertaa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala harppasi Talpan kanssa kohti uutta tapaa toteuttaa perinteiset Talpa-päivät. Tällä kertaa Talpa lähti kohti Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vallilan kampusta.

Miten saan käyttöoikeudet M2-järjestelmään?

Uuden M2-järjestelmän käyttäjän M2-oikeudet aktivoidaan vasta pyynnöstä eli oikeudet eivät ole automaattisesti olemassa. Esimies lähettää allekirjoitetun käyttöoikeuslomakkeen Talpaan.

Yhteiset prosessit ja järjestelmät

Tuotamme palveluitamme yhteisillä prosesseilla ja järjestelmillä. Sujuvien prosessien vuoksi jokaisen talous- ja palkkahallinnon prosessien parissa työskentelevän on hyvä tuntea prosessit. Tätä helpottamaan olemme Talpassa havainnollistaneet ydinprosessit yksinkertaisiksi kuviksi ja tehneet niistä lyhyet tallenteet.

Palkanlaskenta palvelee puhelimitse ja verkossa

Ovathan palkanlaskennan toimialakohtaiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tallessa? Mikäli eivät, löydät kaikki tiedot kootusti tästä jutusta. Muista myös sähköinen lomake, jolla hoidat asioitasi kätevästi juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

Näin saat laskun automaattisesti täsmäämään

Kaupungin ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti tällä hetkellä 23 prosenttia ja kehitys on ollut positiivista. Jotta myönteinen suunta säilyy, on tilaajilla iso vastuu. Tilatessa on tärkeää esimerkiksi käyttää nettosummaa. Tilattu tavara tai palvelu on myös muistettava vastaanottaa.

Miltä näyttää Talpan vuodet 2020-2022?

Käy kurkkaamassa animaatiosta, mitä kaikkea on edessä Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnossa tulevina vuosina!

 
LianaMailer