Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

19.03.2020 / RSS

Talous- ja palkkahallinnon palvelut rullaavat poikkeustilanteessakin Talpa on hyvin ja jo etukäteen varautunut erilaisiin

Logo

Tiedottaa

19.3.2020

Helsingin kaupunki
Taloushallintopalvelu

 

Talous- ja palkkahallinnon palvelut rullaavat poikkeustilanteessakin

Talpa on hyvin ja jo etukäteen varautunut erilaisiin häiriöihin ja normaalista poikkeaviin tilanteisiin. Nyt koronaviruksen aikaan, turvaamme henkilökuntamme, asiakkaamme ja palvelumme kaikin mahdollisin keinoin ja teemme parhaamme, jotta talous- ja palkkahallinnon palvelut sujuvat normaalisti!

HR-neuvonta esihenkilöille auttaa myös koronaan liittyvissä kysymyksissä

Koronavirus muuttaa pikavauhtia arkea kotona ja töissä. Tietoa Koronaviruksesta -sivustolle Helmi-intraan kerätään vastauksia usein toistuviin kysymyksiin. Kaupungin esihenkilöt voivat ottaa yhteyttä HR-neuvontaan, jos jokin askarruttaa.

Ostolaskujen käsittelytilaan laittaminen säästää työaikaa

Laskut, jotka ovat asiakkaalla selvittelyn alla, tulee aina asettaa käsittelytilaan.

Varattu työmatka peruuntui, mitä teen?

Kaupunki on linjannut, että ulkomaille tai kotimaahan suuntautuvia virkamatkoja ei tehdä. Jos jo varattu työmatka peruuntuu tai siirtyy, matkalasku pitää poistaa M2-järjestelmästä ja kirjata kuluna palvelumaksu, jonka matkatoimisto veloittaa matkan perumisesta. Lisäksi mahdollisesti saatu matkaennakko pitää palauttaa kaupungin tilille.

Laskut aikataulussa maksuun - poikkeuksellisesti maksuosoitusten hyväksyntä myös sähköpostilla

Koronavirusepidemiasta johtuvista etätöistä huolimatta Helsingin kaupungin laskut laitetaan aikataulujen mukaisesti maksuun.

Palkkahallinnon aineistot sähköisenä

Talpassa varaudutaan koronavirustilanteeseen vakavoitumiseen ja pitkittymiseen. Etätyötä hyödynnetään mahdollisimman paljon ja olemme tehneet suunnitelman, jolla varmistamme kriittisten toimintojen kuten palkanlaskennan sujumisen.

Saapuvat laskut kiertoon - muista varahenkilöasetukset

Kaupungille saapuvien ostolaskujen on kierrettävä ripeästi ja normaalisti ympäri vuoden. Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun eletään koronaviruksen takia poikkeustilanteessa. Muista tarvittaessa tehdä BIP:iin varahenkilöasetukset.

Luo myyntitilaus laskutusexcelillä

SAPiin voi jatkossa luoda myyntitilauksia myös määrämuotoisella excelillä, jota kutsutaan Laskutusexceliksi. Transaktio on käytössä kaikilla, joilla on SAPin käyttöoikeudet ja AR -laskutusrooli.

 
LianaMailer