Yhteiset prosessit ja järjestelmät

29.09.2020 / Talpa tiedottaa Kaskolle

Tuotamme palveluitamme yhteisillä prosesseilla ja järjestelmillä. Sujuvien prosessien vuoksi jokaisen talous- ja palkkahallinnon prosessien parissa työskentelevän on hyvä tuntea prosessit. Tätä helpottamaan olemme Talpassa havainnollistaneet ydinprosessit yksinkertaisiksi kuviksi ja tehneet niistä lyhyet tallenteet.

Lue lisää

Ostolaskujärjestelmä vaihtuu 1. marraskuuta

28.09.2020 / Talpa tiedottaa Kaskolle

Kaupunki ottaa käyttöön 1.11.2020 uuden ostolaskujärjestelmän ja Bip-järjestelmästä luovutaan. Uusi järjestelmä, P2P, on parhaillaan pilottikäytössä Talpassa.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

11.09.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Toimitusjohtaja Ulla Kukkonen esittäytyy

11.09.2020 / Nimitys

Talpan uusi toimitusjohtaja Ulla Kukkonen aloitti työt syyskuussa. Ulla on aiemmin työskennellyt Lahdessa Provincia Oy -nimisen palvelukeskuksen toimitusjohtajana. Perehtyminen Talpaan ja uusiin työtehtäviin sujuu osin etänä.

Lue lisää

Etuus- ja eläketiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vuonna 2021

10.09.2020 / Henkilöstö

Tulorekisterihanke etenee aikataulussaan. Tiedot maksetuista etuuksista ja eläkkeistä ilmoitetaan tulorekisteriin 1.1.2021 alkaen. Helsingin kaupungilla palkka- ja palkkiotiedot tulorekisteriin vie Talpa. Parhaillaan Talpa selvittää yhteistyössä kaupungin muiden toimijoiden kanssa etuuksia, jotka ilmoitetaan tulorekisteriin ensi vuoden alusta.

Lue lisää

Uudet kassanhoito-ohjeet laaditaan yhdessä toimialojen kanssa

10.09.2020 / Maksuliikenne

Talpa on valmistellut kaupungin yleistä kassaohjetta kaupunginkanslian ja sisäisen tarkastuksen kanssa. Lisäksi työn alla on Talpan oma ohje, jolla täydennetään rahoitusjohtajan kassan hoito- ja turvallisuusohjetta. Jotta uudesta ohjeistuksesta saadaan mahdollisimman toimiva ja käytännön toimintaa tukeva, toimialat ja liikelaitokset kutsutaan lokakuussa mukaan ohjeiden tekoon.

Lue lisää

Koneoppimista pilotoidaan Talpassa

10.09.2020 / Ohjelmistorobotiikka

Talpassa on määrätietoisesti lisätty prosessien automaatioastetta, myös ohjelmistorobotiikka on vahvasti talous- ja palkkaprosessien arjessa. Vähitellen myös koneoppiminen ja tekoäly on tullut mukaan suunnitelmiin ja nyt alkamassa on ensimmäinen koneoppimisen pilotointi ostolaskuprosessissa.

Lue lisää

Mitä mieltä olet Talpan palveluista? Vastaa asiakastyytyväisyyskyselyyn ja vaikuta!

09.09.2020 / Asiakaspalvelu

Me Talpassa haluamme jatkuvasti kehittää asiakkaidemme palvelukokemusta. Miten olemme onnistuneet ja kuinka voimme parantaa tulevaisuudessa? Kertomalla mielipiteesi autat meitä kehittämään toimintaamme sekä palvelemaan sinua jatkossa entistä paremmin.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

09.09.2020 / Palkanlaskenta

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Syksyn eläkeneuvonnan infot etänä Teamssissa

08.09.2020 / Henkilöstö

Tänä tai ensi vuonna eläkkeelle jääville järjestetään syksyllä kaksi infotilaisuutta 6.10. ja 8.12. Tilaisuuksista ainakin ensimmäinen järjestetään poikkeuksellisesti vain etänä Teamsssissa. Ilmoittaudu mukaan Helmen koulutuskalenterin kautta!

Lue lisää

Organisaatiopäivitykset henkilöstöhallinnon tietojärjestelmiin

08.09.2020 / Palkanlaskenta

Ensi vuoden alusta alkaen voimaantulevat organisaatiomuutokset sekä niihin liittyvät henkilö- ja vakanssisiirrot ilmoitetaan Talpaan viimeistään perjantaina 30.10.2020. Tiedot lakkautettavista vakansseista ilmoitetaan 30.11.2020 mennessä. Sähköpostiosoite: hijat.muutoshallinta@hel.fi

Lue lisää

Ostolaskujen käsittely siirtyy loppuvuodesta Bip-järjestelmästä uuteen P2P-järjestelmään

08.09.2020 / Ostolaskut

Uuden ostolaskujärjestelmän, P2P:n pilottikäyttö alkoi syyskuun alussa Talpassa, joka käsittelee järjestelmällä omia ostolaskujaan. Pilotoinnin jälkeen varsinainen käyttöönotto toimialoilla ja liikelaitoksissa tehdään kahdessa vaiheessa 1.11.2020 ja 1.2.2021. Käyttöönottoprojektissa on mukana yhteyshenkilöitä kaikilta toimialoilta ja liikelaitoksista.

Lue lisää