Ostolaskujärjestelmä vaihtuu marraskuussa

28.09.2020 / Talpa tiedottaa Kaskolle

Uuden ostolaskujärjestelmän, P2P:n pilottikäyttö alkoi syyskuun alussa Talpassa, joka käsittelee järjestelmällä omia ostolaskujaan. Pilotoinnin jälkeen varsinainen käyttöönotto toimialoilla ja liikelaitoksissa tehdään kahdessa vaiheessa 2.11.2020 ja 1.2.2021. Kaskossa uusi järjestelmä otetaan käyttöön marraskuun alussa.

Talpa on koonnut valmisteluryhmän järjestelmän käyttöönottoa varten. Kaskosta valmisteluryhmässä ovat taloussihteeri Tuija Lehvä, taloudenhoitajat Kirsi Haikala ja Jarkko Kujala sekä laskentasuunnittelija Hanna Keränen.

Kaskon talouden tuki järjestää lokakuussa useita Teams-perehdytyksiä, joissa käydään läpi ostolaskujen tarkastusta ja hyväksymistä uudessa järjestelmässä. Näistä tiedotetaan erikseen.

P2P-järjestelmässä on nykyistä enemmän automaattisia toimintoja. Se toimii Chrome-selaimessa ja on käytettävissä myös mobiililaitteilla.

Katso ohjevideoita, tutustu järjestelmään

Laskujen tarkastajille, hyväksyjille ja organisaation laskujen selaukseen on tehty lyhyet ja selkeät video-ohjeet. Niihin kannattaa tutustua jo etukäteen ja aina, jos järjestelmää käyttäessä kaipaa apua.

Videoissa on kolme kokonaisuutta: Tarkastajien ohjeet, Hyväksyjien ohjeet sekä laskuarkiston selausohjeet.

Video-ohjeita P2P-järjestelmän käytöstä

Yksittäisten ohjevideoiden lisäksi Talpa on koonnut oleelliset asiat ostolaskujärjestelmän uudistuksesta lyhyeen infotallenteeseen (ppt-tallenne käynnistyy, kun laitat sen esitystilaan).

P2P otetaan käyttöön - mitä on hyvä tietää?

Tallenteen kalvot (15 sivua)

Lue lisää
http://www.talpatiedottaa.fi/tiedotteet/ostolaskut/ostolaskujen-kasittely-siirtyy-loppuvuodesta-bip-jarjestelmasta-uuteen-p2p-jarjestelmaan.html