Aineisto palkkahallintoon sähköisesti

09.06.2020 / Palkanlaskenta Palkkiot Talpa tiedottaa Kuvalle

Suurin osa palkanlaskennan asioinnista hoituu sähköisesti. Kuvan palkanlaskentaa hoitavan tiimin tavoittaa yhteisen sähköpostilaatikon ja nettilomakkeen kautta. Puhelimitse palvelemme kesälläkin arkisin kello 9-15.

Sähköpostiviestit Kuvan palkanlaskenta-tiimin yhteiseen boxiin

Kun asioit sähköpostilla Kuvan palkanlaskenta-asioissa Talpan kanssa, käytä aina Kuva-tiimin yhteistä sähköpostilaatikkoa: talpa.KuvaVasiPalkat@hel.fi. Näin varmistamme, että asiat hoituvat joka tilanteessa.

Sähköpostiaineiston käsittelyä nopeuttaa, jos jo viestin otsikosta selviää lähettävä taho. Myös liitteet on suositeltava nimetä vaikkapa Kuvan palvelukokonaisuuden mukaan, esimerkiksi kirjasto, liikunta, liikunnan tuntipalkat, museo, nuoriso, orkesteri, taidemuseo tai HAM, kaupunginmuseo, kulttuuri jne.

Palkansaaja voi ilmoittaa esimerkiksi muuttuneesta osoitteestaan tai korottaa veroprosenttia kätevästi myös lomakkeen kautta: Ota yhteyttä palkanlaskentaan

Palkanlaskenta sujuu tilanteessa kuin tilanteessa

Helsingin kaupungin kokoisessa organisaatioissa palkanmaksuun liittyvissä prosesseissa kulkee valtava määrä tietoa - osa järjestelmissä, mutta osa yhä paperisina. Alla muutamia huomioita ja poikkeuksia, joita on tehty koronakevään kuluessa.

 • Jos päätös on ehditty jo tehdä paperisena lomakepäätöksenä, pyydämme lähettämään sen skannattuna sähköpostin liitteenä. Näin varmistamme, että saamme tiedot mahdollisimman pian Talpaan.
 • Koronavirustilanteen aikana hyväksymme myös esimiehen sähköpostin kautta tulevat päätökset, vaikka niissä ei olisi allekirjoituksia.
 • Alkuperäiset allekirjoitetut päätökset tulee säilyttää toimialalla/liikelaitoksessa asianmukaisesti.

Katso myös: Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020 ja Talpan muistilista Kuvan esihenkilöille

Teemme parhaamme, jotta palkkahallinnon palvelut sujuvat kaikissa tilanteissa mahdollisimman hyvin ja ilman häiriöitä! Olettehan tarvittaessa yhteydessä minuun tai palvelukoordinaattori Heidi Pasaseen, jos teillä on kysyttävää Kuvan palkanlaskennan palveluun liittyen. Kuvan palkanlaskennan tiimin tavoittaa asiakaspalvelunumerosta arkisin kello 9-15. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla sekä nettilomakkeen tai verkkopalkkakuitin kautta.

Yhteistyöterveisin, Maija ja Heidi

 • palvelupäällikkö Maija Husso /maija.husso@hel.fi, p. 09 310 25508
 • palvelukoordinaattori Heidi Pasanen / heidi.pasanen@hel.fi, p. 09 310 87114

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan palkanlaskenta

 • puh. 09 310 25545 (arkisin kello 9-15)
 • sähköposti: talpa.KuvaVasiPalkat@hel.fi
 • sisäposti: Talpa/Palkat, PL 249, 00099 Helsingin kaupunki

Palkkiot

Talpassa hoidetaan Helsingin kaupungin luottamushenkilöiden, kotimaan ja ulkomaanpalkkioiden maksatus (esim. luento- ja tulkkipalkkiot, esiintymiskorvaukset) ja luottamushenkilörekisterin ylläpito. Palkkioita maksetaan kaksi kertaa kuukaudessa, 7. ja 22. päivä. Maksupäivän sattuessa viikonlopulle on maksupäivä edellinen arkipäivä. Palkkionmaksulomakkeet toimitetaan Talpaan skannattuna: talpa.palkkiot@hel.fi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Helmistä > Yhteiset palvelut > Palkanlaskentapalvelut > Palkkiot

 • puh. 09 310 25578
 • sähköposti: talpa.palkkiot@hel.fi
 • sisäposti: Talpa/palkkiot, PL 245, 00099 Helsingin kaupunki

Palkkakirjanpito

Palkkakirjanpidon muistiot, palkkojen jaksotukset, työnantajan tilitykset (verot, ayj-maksut, eläkemaksut)