Tilinpäätös on yhteinen, iso urakka

17.12.2019 / Tilinpäätös

Tilinpäätöstyön sujuminen aikataulussa on avaintekijä ja siinä tarvitaan laajaa yhteistyötä koko kaupungissa. Erityisen tärkeää on huolehtia toimialoilla ja liikelaitoksissa siitä, että vuoden 2019 ostolaskut käsitellään ripeästi, eikä niitä jää kiertoon. Myös ohjelmistorobotti Aina-Ilona osallistuu urakkaan eli Aina-Ilona lähettää muistutusviestejä 2.1.-15.1. kaikille niille, joilla on vuodelle 2019 kirjattuja laskuja kierrossa.

Tilinpäätös käsiteltävä maaliskuun loppuun mennessä

Kaupunginhallituksen on käsiteltävä tilikauden tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Me Talpassa luomme aikataulun niin, että tuo päivämäärä varmasti toteutuu eli että tilinpäätös on KH:ssä valmiina 23.3.2020. Helsingin kaupungin taloussuunnittelun ja ohjauksen vuosikello

Tilinpäätösinfo 18.12. – tilaisuuden esitykset ja ohjeet Helmeen

Kirjanpitopäällikkö Auri Pakkanen nostaa esille erityisesti alla olevat seikat, joihin tämän vuoden tilinpäätöksessä panostetaan:

  • Ostolaskujen tarkastamiseen ja hyväksyntään aikataulussa
  • Sisäisten reklamoitujen laskujen käsittelyyn
  • Tase-erittelyihin
  • Muistioihin

”Kannattaa osallistua keskiviikkona 18.12. tilinpäätösinfoon, jossa annetaan vinkkejä ja ohjeita. Osallistua voi myös etänä Skypen kautta. Tilaisuuden esitykset tallennetaan myös Helmeen”, kertoo Auri. ”Aina voi ottaa yhteyttä myös Talpaan, mikäli jokin asia mietityttää. Aikataulu on tiukka ja osin annettu, mutta esimerkiksi tilinpäätösohjeistuksesta otamme ilolla vastaan ideoita ja palautetta. Meihin saa yhteyden esimerkiksi sähköpostilla: YHTTalpaKaupunkijakonserni@hel.fi”.

Piirros: Kaisa Penttilä, Animaatiokopla