Tilikarttauudistus muuttaa kaavoja ja raportointia keväällä

22.12.2020 / Kirjanpito

Helsingin tilikartta uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Vuodenvaihteessa tulee tiliöintien kanssa olla erityisen tarkkana. Vuoden 2020 tilaukset ja ostolakut kirjataan vanhoille tileille. Vuoden 2021 tilaukset ja ostolaskut kirjataan uusille tileille. Uuden 2021 kaavan mukaisen tuloslaskelman ja taseen saa SAPista vasta kaavapäivityksen jälkeen helmi-maaliskuussa.

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa Talpaan

22.12.2020 / Palkanlaskenta

Tiedot vuoden 2021 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2020 päättyessä. Uutta verokorttia ei siis tarvitse postittaa.

Lue lisää

Tulossa investointikoulutusta

22.12.2020 / Koulutus- ja asiantuntijapalvelut

Talpa suunnittelee yhdessä BDO:n kanssa investointeihin liittyvää koulutusta toimialoille ja liikelaitoksille ensi toukokuulle. Ajoitus mietitty TA:n valmisteluun sopivaksi. Maksuttomat koulutukset toteutetaan verkkokoulutuksina.

Lue lisää

Katso palvelu poistuu – Suomi.fi -palvelun käyttöönotto alkanut

22.12.2020 / Tietojärjestelmä

Katso-palvelu ajetaan alas vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että Katso-palveluja käyttäneiden viranomaisten sähköisissä asiointipalveluissa tilalle tulevat Suomi.fi-palvelun vastaavat toiminnot. Suomi.fi -valtuudet haetaan Talpasta.

Lue lisää

Uusia toiminnallisuuksia M2:een

22.12.2020 / Matkahallinta

Matkustaminen on juuri nyt vähäistä, mutta M2-matkahallinnan järjestelmää kehitetään ja siihen saadaan uusia toiminnallisuuksia vuoden alusta alkaen. Talpan M2-tiimi muistuttaa myös, että uusi M2 Mobiili kannattaa ladata puhelimeen viimeistään nyt, sillä vanhan mobiiliversion tuki päättyy pian.

Lue lisää

Talpa tiedottaa Kympille

08.12.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Tulossa investointikoulutusta

08.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Talpa suunnittelee yhdessä BDO:n kanssa investointeihin liittyvää koulutusta toimialoille ja liikelaitoksille ensi toukokuulle. Ajoitus mietitty TA:n valmisteluun sopivaksi. Kympin toimialalle on tulossa oma koulutustilaisuus.

Lue lisää

Robottikollega Kympin taloushallintoon

08.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Talpa on edistänyt taloushallinnon automatisointeja Helsingin kaupungissa usean vuoden ajan: ohjelmistorobotti Aina-Ilona suorittaa yli 40 erilaista talous- ja palkkahallinnon tehtävää. Myös Kympin toimiala on ollut automaation edistämisessä aktiivinen, ja noin vuosi sitten aloitettiin Talpan ja Kympin Taspan yhteistyö.

Lue lisää

Yhteisenä tavoitteena tyytyväinen palkansaaja ja sujuva prosessi

08.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Kympin HR:n ja Talpa tiivistävät yhteistyötään. Syyskuussa aloitetun yhteisen projektin tavoitteena on kehittää HR-toimintoja ja siihen liittyviä palveluja asiakaslähtöisesti ja ketterästi. Projekti on osa kaupunkitasoista kehityshanketta, jossa HR-palvelut ja niiden tuottaminen eri toimijoiden kesken mietitään uudelleen nimenomaan asiakaskokemuksen näkökulmasta.

Lue lisää

Asiakastyytyväisyyskyselyssä ennätysmäärä vastaajia

08.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Talpa tutkii asiakkaidensa tyytyväisyyttä vuosittain. Tänä vuonna asiakastyytyväisyyskysely lähettiin noin 5600 talous- ja palkkahallinnon yhteistyökumppanille toimialoilla, liikelaitoksissa ja osakeyhtiöissä. Jakelun kasvun myötä saimme myös ennätysmäärän vastauksia, lähes 1700. Lämmin kiitos kaikille vastanneille!

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2021

07.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu ensi vuoden maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Ostolaskujen käsittely siirtyy Bip-järjestelmästä uuteen P2P-järjestelmään

07.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Kympissä siirrytään 1.4.2021 käyttämään uutta P2P-ostolaskujärjestelmää, joka korvaa vanhan Basware/BIP-järjestelmän. P2P:hen on rakennettu automatiikkaa, jolla laskun rutiinikäsittelyä pyritään vähentämään.

Lue lisää

Tilinpäätöksen teko alkamassa

07.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Vuoden vaihde ja tilinpäätöksen laadinta on jälleen lähellä. Kaikkien toimialojen on erityisen tärkeää noudattaa aikataulua ja viestiä siitä myös tehokkaasti eteenpäin kaikille tietoa tarvitseville henkilöille kuten esimerkiksi laskujen tarkastajille ja hyväksyjille. Tilinpäätös 2020 -infon teemme jälleen tallenteena, jonka voi kuunnella itselleen sopivaan aikaan.

Lue lisää

Ollaan yhteydessä!

07.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Tavoitat meidät Talpassa kätevimmin yhteisten sähköpostiosoitteiden kautta. Otsikoithan viestisi huolellisesti ja liitä mukaan myös omat yhteystietosi. Puhelimitse palvelemme arkisin kello 9-15.

Lue lisää

Helsingin kaupungin tilikartta uudistuu – mitä se tarkoittaa?

07.12.2020 / Talpa tiedottaa Kympille

Helsingin tilikartta uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Uudistus on osa valtion Kuntatieto-ohjelmaa, jossa kuntien talousraportointia automatisoidaan ja nopeutetaan. Helsingissä tilikartan uudistus vaikuttaa etenkin taloushallinnon töitä tekeviin, mutta asia pitää huomioida myös päivittäisessä työssä esimerkiksi Bosti-tilauksia tehtäessä ja saapuvia ostolaskuja käsiteltäessä.

Lue lisää