Talpan uusi toimitusjohtaja Ulla Kukkonen aloitti työt syyskuussa.

17.11.2020 / Talpa tiedottaa osakeyhtiöille

Ulla on aiemmin työskennellyt Lahdessa Provincia Oy -nimisen palvelukeskuksen toimitusjohtajana. Perehtyminen Talpaan ja uusiin työtehtäviin sujuu osin etänä.

Lue lisää

Katso palvelu poistuu – Suomi.fi -palvelun käyttöönotto alkanut

16.11.2020 / Talpa tiedottaa osakeyhtiöille

Katso-palvelu ajetaan alas vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että Katso-palveluja käyttäneiden viranomaisten sähköisissä asiointipalveluissa tilalle tulevat Suomi.fi-palvelun vastaavat toiminnot.

Lue lisää

Talpan osakeyhtiöasiakkaista vastaava tiimi esittäytyy

16.11.2020 / Talpa tiedottaa osakeyhtiöille

Talpan osakeyhtiötiimi tuottaa talous- ja palkkahallinnon palveluita kaupungin tytäryhtiöille ja säätiöille, pienille ja suurille! Tiimi perustettiin keväällä 2016, mutta osakeyhtiöasiakkaita on palveltu Talpassa jo ennen tiimin perustamista. ”Nyt oy-osaaminen on kuitenkin keskittynyt yhteen tiimiin ja pystymme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme myös modernien ja joustavien järjestelmien ansiosta” kehuu palvelupäällikkö Pirita Tjurin.

Lue lisää

Talpa tiedottaa Sotelle

28.10.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun

28.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Tämä uutiskirje on lähetetty kertaluonteisesti Talpan yhteistyökumppaneille ja esihenkilöille Soten toimialalla. Jos haluat uutiskirjeen jatkossakin, liity jakeluun! Talpa lähettää talous- ja palkkahallinnon asiakastiedotteita noin kuusi kertaa vuodessa.

Lue lisää

Soittajilla positiivinen kokemus Talpan asiakaspalvelusta

28.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Taloushallintopalvelun asiakaspalvelunumero 09 310 25300 seuraa numeroon soittavien asiakkaiden tyytyväisyyttä. Tammi-syyskuun seuranta osoittaa, että kokonaistyytyväisyys asiointikokemukseen on korkealla tasolla ollen 4,5 /5.

Lue lisää

Koronaviruksen hoito maksutonta – aiheettomat laskut hyvitetty

28.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Koronavirus lisättiin yleisvaarallisten tartuntatautien joukkoon 14.2.2020, minkä jälkeen sen hoito on ollut maksutonta. Aiheettomat tartuntatautikäynnit on oikaistu kesän aikana yhteistyössä Soten kanssa.

Lue lisää

Sotessa siirrytään uuden ostolaskujärjestelmän käyttöön marraskuussa

28.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Kaupungin ostolaskujen käsittelyjärjestelmä vaihtuu. Sotessa Bip-järjestelmä korvataan P2P-nimisellä järjestelmällä 2. marraskuuta. P2P-ostolaskujärjestelmä (Basware Purchase to Pay) on parannettu versio entisestä ja sisältää runsaasti tavallista käyttäjää helpottavia toimintoja kuten älykkään tiliöinnin.

Lue lisää

Ilmoita koronasta johtuva poissaolo palkanlaskentaan – oikein ja viipymättä

28.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Haluamme palkanlaskennassa edelleen korostaa koronaan liittyvien poissaolotietojen oikeellisuutta: On erittäin tärkeää, että poissaolot haetaan ja päätetään oikein Hr-työpöydältä. Hakemuksen liitteet kuten lääkärintodistus ja jakso- tai vuorotyötä tekevien työvuorosuunnitelmat poissaolon ajalta tulisi lähettää mahdollisimman pian palkanlaskentaan.

Lue lisää

Soten palkanlaskennan asiakaspalvelu uudistuu marraskuun alussa

27.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Talpan tavoitteena on parantaa palkanlaskennan asiakaspalvelun laatua ja tavoitettavuutta keskittämällä palkkahallinnon Sote palvelualueen asiakaspalvelu yhteen tiimiin. Keskitettyyn asiakaspalveluun on valikoitunut Talpan sisältä asiakaspalveluhenkisiä ja motivoituneita palkanlaskennan asiantuntijoita. Palvelunumerossa esiintyneiden teknisten ongelmien vuoksi otamme keskittämisen yhteydessä käyttöön myös uuden Genesys puhelinjärjestelmän.

Lue lisää

Katso palvelu poistuu – Suomi.fi -palvelun käyttöönotto alkanut

26.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Digi- ja väestötietovirasto on ottanut Valtuudet -palvelussaan käyttöön virkailijavaltuuttamispalvelun, joka mahdollistaa kuntien siirtymisen Suomi.fi -palvelun käyttöön. Siirtyminen Suomi.fi -palveluun tapahtuu toimijoittain ja kukin toimija (esim. Keva, Kela, eri ministeriöt, Trafi, Vero jne.) määrittävät itse siirtymisaikataulunsa. Kaupungin Suomi.fi -käyttövaltuuksia hallinnoidaan Talpassa.

Lue lisää

Matkustaja - päivitä uusi M2-mobiili puhelimeesi

26.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Tiesithän, että voit lähettää kuitit ja liitteet käsiteltäväksi mobiilisti, ilman skannausta ja sähköpostia? Mobiilisovelluksella onnistuvat kaikki M2-matka- ja kuluhallintajärjestelmän toiminnot kuten matkalaskun tekeminen. Uusi Visma M2 on nyt ladattavissa.

Lue lisää

Palkkahallinnon muistilista Soten esihenkilöille

26.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Helsingin kaupungin esihenkilöiden tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esihenkilön on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

26.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Näin lataat M2 Mobiilin

26.10.2020 / Talpa tiedottaa Sotelle

Uusin M2 Mobiili on nyt ladattavissa sovelluskaupasta. On tärkeää, että ladataan varmasti uusin versio, muuten kirjautumisissa ja muutenkin mobiilin käyttö ei enää onnistu niin kuin pitäisi.

Lue lisää