Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

11.09.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Toimitusjohtaja Ulla Kukkonen esittäytyy

11.09.2020 / Nimitys

Talpan uusi toimitusjohtaja Ulla Kukkonen aloitti työt syyskuussa. Ulla on aiemmin työskennellyt Lahdessa Provincia Oy -nimisen palvelukeskuksen toimitusjohtajana. Perehtyminen Talpaan ja uusiin työtehtäviin sujuu osin etänä.

Lue lisää

Etuus- ja eläketiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vuonna 2021

10.09.2020 / Henkilöstö

Tulorekisterihanke etenee aikataulussaan. Tiedot maksetuista etuuksista ja eläkkeistä ilmoitetaan tulorekisteriin 1.1.2021 alkaen. Helsingin kaupungilla palkka- ja palkkiotiedot tulorekisteriin vie Talpa. Parhaillaan Talpa selvittää yhteistyössä kaupungin muiden toimijoiden kanssa etuuksia, jotka ilmoitetaan tulorekisteriin ensi vuoden alusta.

Lue lisää

Uudet kassanhoito-ohjeet laaditaan yhdessä toimialojen kanssa

10.09.2020 / Maksuliikenne

Talpa on valmistellut kaupungin yleistä kassaohjetta kaupunginkanslian ja sisäisen tarkastuksen kanssa. Lisäksi työn alla on Talpan oma ohje, jolla täydennetään rahoitusjohtajan kassan hoito- ja turvallisuusohjetta. Jotta uudesta ohjeistuksesta saadaan mahdollisimman toimiva ja käytännön toimintaa tukeva, toimialat ja liikelaitokset kutsutaan lokakuussa mukaan ohjeiden tekoon.

Lue lisää

Koneoppimista pilotoidaan Talpassa

10.09.2020 / Ohjelmistorobotiikka

Talpassa on määrätietoisesti lisätty prosessien automaatioastetta, myös ohjelmistorobotiikka on vahvasti talous- ja palkkaprosessien arjessa. Vähitellen myös koneoppiminen ja tekoäly on tullut mukaan suunnitelmiin ja nyt alkamassa on ensimmäinen koneoppimisen pilotointi ostolaskuprosessissa.

Lue lisää

Mitä mieltä olet Talpan palveluista? Vastaa asiakastyytyväisyyskyselyyn ja vaikuta!

09.09.2020 / Asiakaspalvelu

Me Talpassa haluamme jatkuvasti kehittää asiakkaidemme palvelukokemusta. Miten olemme onnistuneet ja kuinka voimme parantaa tulevaisuudessa? Kertomalla mielipiteesi autat meitä kehittämään toimintaamme sekä palvelemaan sinua jatkossa entistä paremmin.

Lue lisää

Palkanlaskennan tärkeät päivämäärät vuonna 2020

09.09.2020 / Arkisto

Jotta palkat saadaan maksettua oikein ja ajallaan, on tärkeää, että myös kaikki palkanmaksuun liittyvät aineistot toimitetaan Talpaan tiettyyn päivään mennessä. Aikatauluun on koottu vuoden 2020 maksupäivät ja niihin liittyvät ns. aineistopäivät, jolloin aineistot on viimeistään toimitettava Talpaan. Aineistoja voi toki lähettää ennen määräpäivääkin!

Lue lisää

Syksyn eläkeneuvonnan infot etänä Teamssissa

08.09.2020 / Henkilöstö

Tänä tai ensi vuonna eläkkeelle jääville järjestetään syksyllä kaksi infotilaisuutta 6.10. ja 8.12. Tilaisuuksista ainakin ensimmäinen järjestetään poikkeuksellisesti vain etänä Teamsssissa. Ilmoittaudu mukaan Helmen koulutuskalenterin kautta!

Lue lisää

Organisaatiopäivitykset henkilöstöhallinnon tietojärjestelmiin

08.09.2020 / Palkanlaskenta

Ensi vuoden alusta alkaen voimaantulevat organisaatiomuutokset sekä niihin liittyvät henkilö- ja vakanssisiirrot ilmoitetaan Talpaan viimeistään perjantaina 30.10.2020. Tiedot lakkautettavista vakansseista ilmoitetaan 30.11.2020 mennessä. Sähköpostiosoite: hijat.muutoshallinta@hel.fi

Lue lisää

Toimialoilla ja liikelaitoksilla omat M2-yhteyshenkilöt

07.09.2020 / Matkahallinta

Toimialoilla ja liikelaitoksilla on nimettynä omat yhteyshenkilöt, joihin voi olla yhteydessä liittyen matkahallintajärjestelmän käytön neuvontaan tai koulutukseen:

Lue lisää

Tarkista verokortti – seuraa tulojasi

07.09.2020 / Palkanlaskenta

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Lisäksi on hyvä huomioida, että korona on saattanut vähentää työmatkakuluja.

Lue lisää

Eurocard-kortinhaltijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista

07.09.2020 / Matkahallinta

Eurocard-luottokortinhaltijan on tunnistauduttava vahvasti nettiostoksen yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kertakäyttösalasanalla, joka tulee kortinhaltijan matkapuhelinnumeroon.

Lue lisää

Talpa tiedottaa Kuvalle

10.06.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun

10.06.2020 / Julkaisut

Tämä uutiskirje on lähetetty kertaluonteisesti Talpan yhteistyökumppaneille ja esimiehille Kuvan toimialalla. Jos haluat uutiskirjeen jatkossakin, liity jakeluun! Talpa lähettää talous- ja palkkahallinnon asiakastiedotteita noin kuusi kertaa vuodessa.

Lue lisää

Varma kesän merkki: välitilinpäätöksen ohjeet julkaistu

10.06.2020 / Talpa tiedottaa Kuvalle

Kesän kuumin talousjuttu on tietenkin Helsingin kaupungin välitilinpäätös. Tehdään siitä tänä kesänä yhdessä maailman parhain. Tarkastetaan ja hyväksytään ostolaskut reippaasti ja laitetaan asiakkaille laskut ajoissa.

Lue lisää