Laskutusaineisto Kuvasta Talpaan – ajallaan ja oikeassa muodossa

10.06.2020 / Laskutus

Hyvän palvelun ja laadun takaamiseksi on tärkeää, että laskutus tapahtuu oikea-aikaisesti ja tehdään kerralla oikein. Laskutusaineistot toimitetaan kirjanpidon kauden katkojen mukaisesti, jotta aineisto saadaan oikealle kaudelle. Osa aineistosta siirtyy Kuvasta Talpaan päivittäin.

Lue lisää

Verkossa maksaminen helpottaa kaupunkilaisten arkea ja vähentää paperilaskututusta

10.06.2020 / Talpa

Tilavuokrat, toripaikat, yo-tutkintomaksut, liikuntakortit, pääsyliput, kurssimaksut, lahjakortit – kaupungin maksullisia palveluja käyttävä kuntalainen sukkuloi lukuisten eri osoitteiden ja väylien viidakossa. Monimutkaisen prosessin kruunaa lasku, joka sekin saattaa kulkea asiakkaalle perinteisen paperipostin mukana.

Lue lisää

Palkkahallinnon muistilista Kuvan esihenkilöille

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Helsingin kaupungin esihenkilöiden tärkeä rooli alkaa jo ennen työntekijän palvelussuhteen alkua ja jatkuu työsuhteen päättymiseen asti. Esihenkilön on huomioitava monia asioita ja aikatauluja muun muassa palkanmaksuun liittyen. Talpan palkanlaskenta kokosi yhteen tärkeimmät muistettavat.

Lue lisää

Verokortissa vain yksi tuloraja – seuraa tulokertymääsi

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Onkin entistä tärkeämpää itse seurata tuloja vuoden aikana, tämä onnistuu kätevästi tulorekisterissä. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Lue lisää

Kertauksia loma-ajan palkanmaksusta - onhan palkkakuittisi jo sähköinen?

10.06.2020 / Palkanlaskenta

Kesän lähestyessä on hyvä kerrata, miten loma-ajan palkkaedut ja lomaraha maksetaan sekä mistä löydät ohjeen lomarahan vaihdosta vapaaksi. Viimeistään nyt kannattaa siirtyä myös sähköisen palkkakuitin käyttöön - vastaanotat sen vaikka mökillä!

Lue lisää

HR-neuvonta Kuvan esihenkilöiden tukena ja apuna

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Kuvan esihenkilöiltä tuli HR-neuvontaan yli 500 yhteydenottoa viime vuonna. HR-neuvonta tarjoaa esihenkilöille neuvontaa mm. palvelussuhteen alkamiseen ja päättymiseen, vuosilomaan, virka- ja työvapaisiin, työaikaan, virkamatkoihin ja henkilöstöetuihin liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää

Aineisto palkkahallintoon sähköisesti

09.06.2020 / Palkanlaskenta

Suurin osa palkanlaskennan asioinnista hoituu sähköisesti. Kuvan palkanlaskentaa hoitavan tiimin tavoittaa yhteisen sähköpostilaatikon ja nettilomakkeen kautta. Puhelimitse palvelemme kesälläkin arkisin kello 9-15.

Lue lisää

Ostolaskut vauhdikkaasti eteenpäin

09.06.2020 / Ostolaskut

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee Helsingistä meille kaikille elävän ja mielenkiintoisen kaupungin. Aktiivinen kaupunki ja aikaansaava toimiala näkyy vilkkaana toimintana myös Kuvan ostolaskuprosesseissa.

Lue lisää

Laadukas Bosti-tilaus säästää omaa työaikaa

09.06.2020 / Ostolaskut

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee tällä hetkellä paljon töitä ostolaskujen tarkastamiseksi ja hyväksymiseksi. Alusta asti oikein laadittu tilaus sujuvoittaa ja tehostaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää nyt välitilinpäätösaikaan, jotta järjestelmiin ei jää roikkumaan käsittelemättömiä laskuja.

Lue lisää

P2P -järjestelmä Kuvalle marraskuussa

09.06.2020 / Ostolaskut

BIP vaihtuu loppuvuodesta uuteen ja moderniin ostolaskujen käsittelyjärjestelmään. P2P-nimellä kulkeva järjestelmä on parannettu versio entisestä ja sisältää runsaasti tavallista käyttäjää helpottavia toimintoja.

Lue lisää

Muistathan tehdä BIP-varahenkilöasetuksen lomasi ajaksi

09.06.2020 / Ostolaskut

Ostolaskujen tarkastajan ja hyväksyjän tulee asettaa itselleen varahenkilö mahdollisen poissaolon ja loman ajaksi. Jos varahenkilöasetuksen tekeminen unohtuu tai tulee äkillinen poissaolo, onnistuu varahenkilöasetuksen tekeminen myös Talpassa.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

07.05.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Talpan viime vuoteen mahtui paljon

06.05.2020 / Julkaisut

Talpan vuosikertomukseen on koottu viime vuoden tapahtumia ja tärkeimpiä tunnuslukuja.

Lue lisää

Ohjelmistorobotti avustaa myös poikkeustilanteessa

06.05.2020 / Ohjelmistorobotiikka

Talpan ohjelmistorobotti Aina-Ilona vapauttaa talous- ja palkkahallinnon asiantuntijoiden työaikaa mekaanisista rutiinitehtävistä. Se suorittaa jo yli 40 erilaista tehtävää tehokkaasti, tarkasti ja väsymättä. Nyt se on apuna myös koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Lue lisää

Kaupungin ostolaskut käsitellään saapumisjärjestyksessä

06.05.2020 / Ostolaskut

Talpa siirtyy toukokuun aikana käsittelemään ostolaskut eräpäivän sijaan saapumisjärjestyksessä. Näin pystymme paremmin seuraamaan ostolaskujen läpimenoaikoja ja entisestään tehostamaan ostolaskuprosessia.

Lue lisää