Saapuvat laskut kiertoon - muista varahenkilöasetukset

19.03.2020 / Ostolaskut

Kaupungille saapuvien ostolaskujen on kierrettävä ripeästi ja normaalisti ympäri vuoden. Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun eletään koronaviruksen takia poikkeustilanteessa. Muista tarvittaessa tehdä BIP:iin varahenkilöasetukset.

Lue lisää

Luo myyntitilaus laskutusexcelillä

04.03.2020 / Laskutus

SAPiin voi jatkossa luoda myyntitilauksia myös määrämuotoisella excelillä, jota kutsutaan Laskutusexceliksi. Transaktio on käytössä kaikilla, joilla on SAPin käyttöoikeudet ja AR -laskutusrooli.

Lue lisää

Uutiskirje - www.talpatiedottaa.fi

04.03.2020 / Uutiskirje

Lue lisää

Helsingin kaupungin maksuehto 21 päivää

03.03.2020 / Ostolaskut

Tilatessa on hyvä muistuttaa toimittajia siitä, että kaupungin maksuehto on 21 päivää ja että kaupunki vastaanottaa laskuja ainoastaan sähköisesti.

Lue lisää

Sujuva ja turvallinen laskun maksaminen tutuksi

03.03.2020 / E-Lasku

Talpa ja Finanssiala ry järjestävät keskiviikkona 4.3. tilaisuuden Helsingissä Kampin palvelukeskuksessa tavoitteena rohkaista ja tukea asiakkaita siirtymisessä paperilaskun käytöstä sähköiseen laskutukseen. Tilaisuus on osa pilottia, jossa selvitetään, miten parhaiten helpotetaan ikääntyneiden asiakkaiden laskun maksua digitalisaation avulla.

Lue lisää

Ostolaskupoolista virallinen tiimi

03.03.2020 / Ostolaskut

Pari vuotta sitten kokeilusta alkanut ostolaskupooli on nyt tiimi ja osa Talpan organisaatiota. Poolin vastuulleen ottamat uudet työtehtävät näkyvät myös asiakkaille päin mm. laskujen kierronvalvonnan siirryttyä muilta tiimeiltä keskitetysti poolin vastuulle. Näin toimien Talpan haluaa yhtenäistää ja tehostaa ostolaskujen käsittelyä.

Lue lisää

Oletko jäämässä eläkkeelle? Tule kuulemaan vinkkejä eläkeneuvonnan iltapäivään

03.03.2020 / Henkilöstö

Tänä vuonna kokoaikaiselle eläkkeelle jääville kaupungin työntekijöille järjestetään kevään aikana vielä kaksi neuvontailtapäivää Talpassa Sörnäisten rantatiellä tiistaina 10.3. ja tiistaina 21.4. kello 13-16. Iltapäivän aikana Kevan asiantuntija kertoo eläkejärjestelmästä ja eläkkeen hakemisesta. Eläkeneuvojat avaavat Helsingin kaupungin ohjeistusta ja käytänteitä.

Lue lisää

Pysäytä laskun kierto tarvittaessa

03.03.2020 / Ostolaskut

Vähennä turhaa työtä ja aseta ostolasku selvitystilaan! Tämä onnistuu, jos laskusta on tehty reklamaatio tai hyvityspyyntö tai jos toimitus on myöhässä.

Lue lisää

Muistion tallennuksesta kuittaus muistion lähettäjälle

03.03.2020 / Kirjanpito

Haluaisitko saada itsellesi tiedon, kun Talpa on tallentanut lähettämäsi muistion kirjanpitoon? Haluatko tietää, kun kirjaus on tehty, ilman, että tarvitsee tarkistella asiaa raportilta? Talpa tarjoaa tähän nyt asiakkaille mahdollisuuden.

Lue lisää

Talpa-päivä jalkautui ensimmäistä kertaa

03.03.2020 / Talpa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala harppasi Talpan kanssa kohti uutta tapaa toteuttaa perinteiset Talpa-päivät. Tällä kertaa Talpa lähti kohti Stadin ammatti- ja aikuisopiston Vallilan kampusta.

Lue lisää

Miten saan käyttöoikeudet M2-järjestelmään?

03.03.2020 / Matkahallinta

Uuden M2-järjestelmän käyttäjän M2-oikeudet aktivoidaan vasta pyynnöstä eli oikeudet eivät ole automaattisesti olemassa. Esimies lähettää allekirjoitetun käyttöoikeuslomakkeen Talpaan.

Lue lisää

Palkanlaskenta palvelee puhelimitse ja verkossa

03.03.2020 / Palkanlaskenta

Ovathan palkanlaskennan toimialakohtaiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet tallessa? Mikäli eivät, löydät kaikki tiedot kootusti tästä jutusta. Muista myös sähköinen lomake, jolla hoidat asioitasi kätevästi juuri silloin, kun itsellesi parhaiten sopii.

Lue lisää

Näin saat laskun automaattisesti täsmäämään

02.03.2020 / Ostolaskut

Kaupungin ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti tällä hetkellä 23 prosenttia ja kehitys on ollut positiivista. Jotta myönteinen suunta säilyy, on tilaajilla iso vastuu. Tilatessa on tärkeää esimerkiksi käyttää nettosummaa. Tilattu tavara tai palvelu on myös muistettava vastaanottaa.

Lue lisää

Miltä näyttää Talpan vuodet 2020-2022?

28.01.2020 / Talpa

Käy kurkkaamassa animaatiosta, mitä kaikkea on edessä Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnossa tulevina vuosina!

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan

17.01.2020 / Henkilöstö

Tiedot vuoden 2020 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2019 päättyessä. Kaupungin työntekijän ei siis tarvitse postittaa uutta verokorttia Talpaan.

Lue lisää