Aina-Ilonasta tulee pian myös palkkasihteeri

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka Palkanlaskenta

Talpan ohjelmistorobotti Aina-Ilona työskentelee osana 12 Talpan esimiehen tiimiä tai palvelualuetta. Robotin tehtävistä valtaosa sijoittuu kuitenkin Taloushallinnon palvelut -palvelukokonaisuuteen, Palkkahallinnon palveluissa Aina-Ilona työskentelee vasta yhdessä (Henkilökohtaiset avustajat) tiimissä. Aina-Ilona oppii kuitenkin jatkuvasti uusia tehtäviä ja pian siitä on tulossa myös palkkasihteeri.

Uudet tehtävät ovat myös oiva osoitus yhteiskehittämisen voimasta. Alkuvuoden 2019 aikana Talpaa lähestyivät tahoiltaan Stara liikelaitos sekä Sosiaali- ja terveystoimiala. Molemmilla oli vahva tahtotila kehittää ja sähköistää nykyisiä prosessejaan sekä samassa yhteydessä varmistaa, että prosessin loppupää Talpassa sujuu mahdollisimman kätevästi.

Hyvin pian huomattiin, että molemmat prosessit päätyvät Talpassa samalle Hijat-palkanlaskentajärjestelmän näytölle. Talpan RPA-kehittäjät tarttuivat haasteeseen ja alkoivat opettaa Aina-Ilonaa, kuinka tietoa voidaan syöttää kyseiselle näytölle. Robotti on osoittautunut tälläkin kertaa kohtuullisen hyväksi oppijaksi ja pääsee täten tositoimiin neljässä Palkkahallinnon palvelut -palvelukokonaisuuden tiimissä kevättalven 2019 aikana.