Maksuosoitusten hyväksyntä suojattuna sähköpostina

22.12.2020 / Maksuliikenne

Reskontran ulkopuolisten maksujen maksuosoitusten hyväksyntä hoidetaan aina suojatun sähköpostiyhteyden kautta. Viestistä on selkeästi käytävä ilmi hyväksyntä.

Lue lisää

Uudet kassanhoito-ohjeet laaditaan yhdessä toimialojen kanssa

10.09.2020 / Maksuliikenne

Talpa on valmistellut kaupungin yleistä kassaohjetta kaupunginkanslian ja sisäisen tarkastuksen kanssa. Lisäksi työn alla on Talpan oma ohje, jolla täydennetään rahoitusjohtajan kassan hoito- ja turvallisuusohjetta. Jotta uudesta ohjeistuksesta saadaan mahdollisimman toimiva ja käytännön toimintaa tukeva, toimialat ja liikelaitokset kutsutaan lokakuussa mukaan ohjeiden tekoon.

Lue lisää

Uusi kassaohje valmisteilla

06.05.2020 / Maksuliikenne

Talpa päivittää yleistä kassaohjetta yhteistyössä kaupunginkanslian ja sisäisen tarkastuksen kanssa.

Lue lisää

Peruttujen virkamatkojen ja tilaisuuksien palautusten pankkitilin tiedot

06.05.2020 / Maksuliikenne

Pankkitilitiedot ja ohjeet yrityksille, jotka palauttavat peruuntuneiden virkamatkojen kustannuksia tai kurssi- ja osallistumismaksuja.

Lue lisää

Laskut aikataulussa maksuun - poikkeuksellisesti maksuosoitusten hyväksyntä myös sähköpostilla

19.03.2020 / Maksuliikenne

Koronavirusepidemiasta johtuvista etätöistä huolimatta Helsingin kaupungin laskut laitetaan aikataulujen mukaisesti maksuun.

Lue lisää

Käsittele ostolaskut ennen eräpäivää

31.10.2019 / Maksuliikenne

Ostoreskontran maksatusajot ajastettiin lokakuun puolivälistä alkaen aamuyöhön, näin ne ovat lopullista ajoa ja pankkiin lähetystä varten jo valmiina töihin tultaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että ostolaskujen tulee olla hyväksyttynä ennen eräpäivää, jotta ne ehditään siirtää Sapin ostoreskontraan maksatusta varten.

Lue lisää

Kassatäsmäytysten siirto syvensi yhteistyötä

12.09.2019 / Maksuliikenne

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala lähti viime syksynä selvittämään, voisiko Talpa olla heille avuksi kassojen täsmäytyksessä. Kaskon ja nyt myös Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kassatäsmäytykset sekä niihin liittyvät tase-erittelyt ovat siirtyneet toimialalta Talpassa tehtäväksi.

Lue lisää

Nordea virallinen nimi muuttunut

22.11.2018 / Maksuliikenne

Nordean virallinen nimi on nyt Nordea Bank Oyj.

Lue lisää

Tarkkuutta maksuosoituksiin - ohjeistusta päivitetty

14.12.2017 / Maksuliikenne

Talpasta lähtevien maksujen ohjeistusta on täsmennetty. Tarkoituksena on, että maksuosoitustyyppi ja oikea osasto löytyisivät helposti. Maksuosoitukset on täytettävä huolellisesti ennen kuin ne lähetetään Talpaan.

Lue lisää

Ceepos-kassajärjestelmä otetaan käyttöön viimeistään joulukuun alussa

22.11.2017 / Maksuliikenne

Palvelukassa-järjestelmän tilalle on tulossa uusi Ceepos-kassajärjestelmä. Kassajärjestelmän käyttöä koulutetaan marraskuussa ja tavoitteena on ottaa järjestelmä käyttöön heti koulutusten päätyttyä. Ceepos-kassajärjestelmä on nopeampi ja tarjoaa enemmän ominaisuuksia. Järjestelmä on jo käytössä Talpan yleisökassalla ja kirjastopalveluissa.

Lue lisää

Ilmoita aina pääpankkitileille saapuvasta suorituksesta

10.11.2016 / Maksuliikenne

Kaupungin pääpankkitileille tulee paljon suorituksia, joiden selvittelemiseen menee kosolti aikaa, koska Talpaan ei ole tullut ilmoitusta odotettavasta suorituksesta. Pääpankkitilit palvelevat kaupungin kaikkia virastoja ja liikelaitoksia, joten tapahtumat tulisi saada kirjanpitoon pikaisesti.

Lue lisää

Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake uusittu

10.11.2016 / Maksuliikenne

Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake on uusittu. Lomakkeeseen on lisätty oikeat postitusosoitteet. Pyydämme jatkossa käyttämään uusittua lomaketta. Lomake löytyy intrasta sekä kaupungin yhteisistä lomakkeista että Talpan sivustolta maksuliikenteen palveluista.

Lue lisää