Matkalaskut tilinpäätöksessä

22.12.2020 / Matkahallinta

Tilikausi on päättymässä ja tilinpäätöksen laadinta lähestyy. Matkustaminen on tänä vuonna ollut vähäisempää kuin aiempina vuosina. Tilinpäätöstä varten on huomioitava tietyt matkalaskuihin liittyviä asioita ja aineistoaikatauluja. Vuoden viimeinen maksatus M2:ssa tehdään 29.12.2020 eli nämä maksut kirjautuvat vuodelle 2020.

Lue lisää

Uusia toiminnallisuuksia M2:een

22.12.2020 / Matkahallinta

Matkustaminen on juuri nyt vähäistä, mutta M2-matkahallinnan järjestelmää kehitetään ja siihen saadaan uusia toiminnallisuuksia vuoden alusta alkaen. Talpan M2-tiimi muistuttaa myös, että uusi M2 Mobiili kannattaa ladata puhelimeen viimeistään nyt, sillä vanhan mobiiliversion tuki päättyy pian.

Lue lisää

Toimialoilla ja liikelaitoksilla omat M2-yhteyshenkilöt

07.09.2020 / Matkahallinta

Toimialoilla ja liikelaitoksilla on nimettynä omat yhteyshenkilöt, joihin voi olla yhteydessä liittyen matkahallintajärjestelmän käytön neuvontaan tai koulutukseen:

Lue lisää

Eurocard-kortinhaltijoilta edellytetään vahvaa tunnistautumista

07.09.2020 / Matkahallinta

Eurocard-luottokortinhaltijan on tunnistauduttava vahvasti nettiostoksen yhteydessä. Vahva tunnistautuminen tapahtuu kertakäyttösalasanalla, joka tulee kortinhaltijan matkapuhelinnumeroon.

Lue lisää

Peruttujen virkamatkojen ja tilaisuuksien palautusten pankkitilin tiedot

06.05.2020 / Maksuliikenne

Pankkitilitiedot ja ohjeet yrityksille, jotka palauttavat peruuntuneiden virkamatkojen kustannuksia tai kurssi- ja osallistumismaksuja.

Lue lisää

Varattu työmatka peruuntui, mitä teen?

19.03.2020 / Matkahallinta

Kaupunki on linjannut, että ulkomaille tai kotimaahan suuntautuvia virkamatkoja ei tehdä. Jos jo varattu työmatka peruuntuu tai siirtyy, matkalasku pitää poistaa M2-järjestelmästä ja kirjata kuluna palvelumaksu, jonka matkatoimisto veloittaa matkan perumisesta. Lisäksi mahdollisesti saatu matkaennakko pitää palauttaa kaupungin tilille.

Lue lisää

Miten saan käyttöoikeudet M2-järjestelmään?

03.03.2020 / Matkahallinta

Uuden M2-järjestelmän käyttäjän M2-oikeudet aktivoidaan vasta pyynnöstä eli oikeudet eivät ole automaattisesti olemassa. Esimies lähettää allekirjoitetun käyttöoikeuslomakkeen Talpaan.

Lue lisää

Uusi toimintaohje matkahallinta- järjestelmän hyväksyjille, puoltajille ja tarkastaja /sihteereille

17.12.2019 / Matkahallinta

M2- matkahallinjärjestelmässä on omat roolit matkasuunnitelman puoltoon ja hyväksyntään. Roolien pitää olla toimialan, virastojen ja liikelaitosten delegointisäännön mukaisia. Talpa on yhdessä sisäisen tarkastuksen kanssa tehnyt toimintaohjeen, joka täydentää kaupunginkanslian toukokuussa antamaa matkustusohjetta.

Lue lisää

Matkahallintajärjestelmään on tulossa muutoksia

31.10.2019 / Matkahallinta

Matkahallintajärjestelmään on marraskuun aikana tulossa muutoksia. Muutokset liittyvät olemassa olevan hyväksyjän roolin muutokseen, matkatyyppiin ja ohjeistukseen.

Lue lisää

M2-matkanhallintajärjestelmään on tehty uusi toiminnallinen muutos

19.06.2019 / Matkahallinta

M2-matkanhallintajärjestelmään on tehty ohjelman muutos, joka sallii yrityksen 1000 projektien käytön kaikilla toimialoilla ja liikelaitoksilla.

Lue lisää

Matka- ja kilometrikorvaukset siirtyvät tulorekisteriin

05.12.2018 / Matkahallinta

Palkkatiedot siirtyvät palkanlaskentajärjestelmästä tulorekisteriin automaattisesti, sähköisen rajapinnan kautta. Samanlainen rajapinta on rakennettu myös matka- ja pienkulujärjestelmään, M2:een.

Lue lisää

Käsittele matka- ja kuluveloitukset ajoissa

22.11.2018 / Matkahallinta

M2-matka- ja kulunhallintajärjestelmä on kiinni 24.-28.12.2018. Kuluvan vuoden kilometri- ja kuluveloitukset sekä matkalaskut tulee olla käsiteltyinä 21.12. mennessä.

Lue lisää