Ystävällisin terveisin, Aina-Ilona

21.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotti Aina-Ilona toimii Talpassa jo 21 erilaisessa työtehtävässä. Osa tehtävistä koskee puhtaasti Talpan sisäisiä prosesseja, mutta monet tehtävät näkyvät tavalla tai toisella myös Talpan asiakkaiden suuntaan.

Lue lisää

Aina-Ilonan ura talpalaisena

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Helsingin kaupungin talous- ja palkkahallinnon proseseissa on käytetty ohjelmistorobotiikkaa vuodesta 2016 alkaen. Paljon on ehtinyt tapahtua parin vuoden aikana. Lue kooste, mitä kaikkea!

Lue lisää

RPA-kehittäjä ja Aina-Ilonan kollega

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Talpaan on koulutettu yhteensä kuusi RPA-kehittäjää. Haastattelimme heistä yhtä. Ongelmien ratkaisemisesta nauttiva taloussihteeri Annika Ingervo koki ohjelmistorobotiikan omakseen heti alusta lähtien.

Lue lisää

Robottikin tarvitsee esimiehen ja palkkaa

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Oletko tullut ajatelleeksi, että vaikka ohjelmistorobotti on robotti, sekin kaipaa esimiestä, työkyvyn ylläpitoa ja osaamisen kehittämistä? Talpassa robotti työskentelee jo useassa eri tiimissä kollegana, alaisena.

Lue lisää

Ostoreskontran kautta maksettavien maksuosoitusten käsittely nopeutuu

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Olemme Talpassa opettaneet robottimme Aina-Ilonan viemään maksuosoituslomakkeelta tiedot ostolaskujärjestelmään ja lähettämään sen tarkastus- ja hyväksyntäkiertoon BIP:ssä.

Lue lisää

Haitko työmatkaseteleitä – hakemuksesi voi päätyä robotille

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotti Aina-Ilona suorittaa Talpassa jo yli 20 erilaista työtehtävää. Uusimpana työtehtävänään se on aloittanut työmatkasetelihakemusten tarkastamisen. Aikaisemmin tarkastustyö on tehty Talpan työmatkaseteli- tiimissä kokonaan manuaalisesti.

Lue lisää

Parempaa palvelua kuntalaisille maksukaton seurannassa

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Aina-Ilona osallistuu jatkossa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakaslaskujen viimeistelyyn. Aina-Ilona liittää SAP-järjestelmästä lähteviin laskuihin saatekirjeen, mikäli asiakkaan maksukatto sosiaali- ja terveydenhuollon asiakaslaskutuksessa on täyttymässä. Jotta saatekirjeet yhdistetään oikeisiin laskuihin, Aina-Ilona kerää päivittäin tietoa eri asiakasnumeroille lähetettävistä Soten laskuista.

Lue lisää

Robottien käyttö kiihtyy, mutta miten niiden käyttöä opitaan?

20.03.2019 / Ohjelmistorobotiikka

Miten ohjelmistorobottien käyttöä opitaan työssä? Miten uudet työvälineet omaksutaan osaksi työtä ja työyhteisön toimintatapoja? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastausta Tampereen yliopiston työhyvinvoinnin tutkimusryhmän tutkimushankkeessa Yhteisöllinen oppiminen taloushallinnon robotisaatiomuutoksessa, jossa Talpa on mukana yhdessä Monetran ja Saitan kanssa.

Lue lisää

Luvassa uusia automatisointeja pitkin syksyä

13.09.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotiikan hyödyntäminen Talpassa etenee hyvää vauhtia, ja kesäkaudellakin saatiin useampi uusi automatisaatio tuotantoon. Syksyä kohti tahti sen kuin kiihtyy, sillä tavoitteena on saada 20 omaa kohdetta käyttöön vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää

Aina-Ilonan ura talpalaisena on käynnistynyt vauhdikkaasti

19.06.2018 / Ohjelmistorobotiikka

Ohjelmistorobotti Aina-Ilonan pääsi toukokuussa työn makuun, ja tuoreeseen digityökaveriin on suhtauduttu mielenkiinnolla. Uuden kollegan edustamat työelämän muutokset vaativat henkilöstöltä myös uudenlaista asennoitumista tekemiseen.

Lue lisää