Etuus- ja eläketiedot ilmoitetaan tulorekisteriin vuonna 2021

10.09.2020 / Henkilöstö

Tulorekisterihanke etenee aikataulussaan. Tiedot maksetuista etuuksista ja eläkkeistä ilmoitetaan tulorekisteriin 1.1.2021 alkaen. Helsingin kaupungilla palkka- ja palkkiotiedot tulorekisteriin vie Talpa. Parhaillaan Talpa selvittää yhteistyössä kaupungin muiden toimijoiden kanssa etuuksia, jotka ilmoitetaan tulorekisteriin ensi vuoden alusta.

Lue lisää

Syksyn eläkeneuvonnan infot etänä Teamssissa

08.09.2020 / Henkilöstö

Tänä tai ensi vuonna eläkkeelle jääville järjestetään syksyllä kaksi infotilaisuutta 6.10. ja 8.12. Tilaisuuksista ainakin ensimmäinen järjestetään poikkeuksellisesti vain etänä Teamsssissa. Ilmoittaudu mukaan Helmen koulutuskalenterin kautta!

Lue lisää

Henkilöuutisia taloushallinnon palvelujen Sote-tiimeistä

06.05.2020 / Henkilöstö

Pirjo Hietaharju sijaistaa Elina Tirkkosta Sote palvelualueen palvelupäällikkönä 1.5.-31.12.2020 ja Sami Hell vastaavasti Pirjo Hietaharjua palvelukoordinaattorina.

Lue lisää

HR-neuvonta esihenkilöille auttaa myös koronaan liittyvissä kysymyksissä

19.03.2020 / Henkilöstö

Koronavirus muuttaa pikavauhtia arkea kotona ja töissä. Tietoa Koronaviruksesta -sivustolle Helmi-intraan kerätään vastauksia usein toistuviin kysymyksiin. Kaupungin esihenkilöt voivat ottaa yhteyttä HR-neuvontaan, jos jokin askarruttaa.

Lue lisää

Oletko jäämässä eläkkeelle? Tule kuulemaan vinkkejä eläkeneuvonnan iltapäivään

03.03.2020 / Henkilöstö

Tänä vuonna kokoaikaiselle eläkkeelle jääville kaupungin työntekijöille järjestetään kevään aikana vielä kaksi neuvontailtapäivää Talpassa Sörnäisten rantatiellä tiistaina 10.3. ja tiistaina 21.4. kello 13-16. Iltapäivän aikana Kevan asiantuntija kertoo eläkejärjestelmästä ja eläkkeen hakemisesta. Eläkeneuvojat avaavat Helsingin kaupungin ohjeistusta ja käytänteitä.

Lue lisää

Uutta verokorttia ei tarvitse toimittaa palkanlaskentaan

17.01.2020 / Henkilöstö

Tiedot vuoden 2020 ennakonpidätyksistä siirtyvät verohallinnolta automaattisesti Talpaan kaikilla niillä henkilöillä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä vuoden 2019 päättyessä. Kaupungin työntekijän ei siis tarvitse postittaa uutta verokorttia Talpaan.

Lue lisää

Kaupungin työntekijä: Hae vuoden 2020 työmatkaseteleitä

17.12.2019 / Henkilöstö

Ensi vuoden työmatkasetelit ovat nyt haettavissa. Työmatkasetelit postitetaan palkkajärjestelmässä olevaan kotiosoitteeseen. Mahdolliset osoitemuutokset voi ilmoittaa Talpan palkanlaskentaan sähköisesti.

Lue lisää

Uudistettu työaikalaki vastaa muuttuvan työelämän tarpeisiin

31.10.2019 / Henkilöstö

Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020. Laki noudattelee suurimmalta osaltaan vanhaa lakia. Lisäykset ja muutokset tulevat osittain EU:n direktiivistä, mutta muutoksissa on myös otettu huomioon muuttunut työelämän ns. 24/7-palveluvaatimus. Edellinen työaikalaki on lähes neljännesvuosisadan ikäinen, ja työelämä on muuttunut lain laatimisen jälkeen merkittävästi.

Lue lisää

Pulmia Helbitissä? Ota yhteyttä Helbit-neuvontaan

31.10.2019 / Henkilöstö

Kaupungin rekrytointijärjestelmä vaihtui syyskuussa ja käytössä on Helbit-niminen järjestelmä. Työssään rekrytointijärjestelmää käyttäville on tarjolla runsaasti Helbit- koulutuksia ja myös ohjevideoita itsenäiseen opiskeluun. Ongelmatilanteissa voi ottaa yhteyttä Helbit-neuvontaan.

Lue lisää

Toimiva työterveysyhteistyö näkyy arjessa

22.11.2018 / Henkilöstö

Talpa ja Työterveys Helsinki aloittivat vuonna 2016 tiiviimmän yhteistyön osana Työterveyslaitoksen hanketta. Selkeämmät roolit ja syvempi luottamus näkyivät konkreettisesti, kun vuoden aikana saatiin sairauspoissaoloja vähenemään tuntuvasti. Hankkeen loppuseminaari pidettiin 10.10.2018.

Lue lisää

Uusia tuulia taloushallintoon

19.06.2018 / Henkilöstö

Huhtikuussa kirjanpitopäällikkönä aloittanutta Auri Pakkasta innostavat tehokkaat prosessit, keskusteleva työyhteisö ja matkailu. Yksityisellä puolella uraansa tehnyt nainen toivoo tuovansa mukanaan uutta vauhtia Talpan kehitystyöhön.

Lue lisää

Antoisat vuodet Talpassa päätökseen

14.02.2018 / Henkilöstö

Taloussihteeri Hannele ”Hansu” Piiroisen viimeinen työpäivä Talpassa koittaa maaliskuun alussa, kun hän jää lomalle ennen virallista eläkkeen alkua. Työura kaupungilla alkoi 21 vuotta sitten, ja Talpassa positiivinen Hansu on ilahduttanut perustamisesta lähtien. Vuodet ovat olleet antoisia, joten lähdön hetki herättää pienen haikeuden.

Lue lisää