Laadukas Bosti-tilaus säästää omaa työaikaa

09.06.2020 / Ostolaskut Talpa tiedottaa Kuvalle

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tekee tällä hetkellä paljon töitä ostolaskujen tarkastamiseksi ja hyväksymiseksi. Alusta asti oikein laadittu tilaus sujuvoittaa ja tehostaa toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää nyt välitilinpäätösaikaan, jotta järjestelmiin ei jää roikkumaan käsittelemättömiä laskuja.

Kuvan ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti noin 12 prosenttia. Keskimäärin kaupungin ostolaskuista täsmäytyy automaattisesti noin 25 prosenttia.

Etukäteen riittävän huolellisesti laadittu Bosti-tilaus, jossa on oikein valitut laskentatunnisteet mm. sisäinen tilaus ja arvonlisävero, keventää omaa työmäärää. Kun tavara tai palvelu on saatu, Bosti-tilaus pitää vielä muistaa vastaanottaa. Jos vastaanotto puuttuu, tilaus ei täsmäydy automaattisesti saapuvaan laskuun.

Laadukas Bosti-tilaus täsmäyttää BIP-järjestelmässä automaattisesti ostolaskuun. Omaa työaikaa kannattaa säästää. Automaattisesti täsmäytynyttä ostolaskua ei tarvitse jälkikäteen tarkastaa eikä hyväksyä. Bosti-tilaus järjestelmästä voi lukea lisää Teamsista KANSLIA - Bosti ohjeet ja Helmistä Hankinnat -sivulta.

Teksti ja valokuva: palvelupäällikkö Marja Suomela

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Seuraa talous- ja palkkahallinnon uutisia - liity Talpan uutiskirjeen jakeluun

10.06.2020 / Julkaisut Talpa tiedottaa Kuvalle

Varma kesän merkki: välitilinpäätöksen ohjeet julkaistu

10.06.2020 / Talpa tiedottaa Kuvalle Tilinpäätös

Laskutusaineisto Kuvasta Talpaan – ajallaan ja oikeassa muodossa

10.06.2020 / Laskutus Talpa tiedottaa Kuvalle